Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schermingstip: Schermdoek dicht zodra balans in- en uitstraling negatief wordt

Het is zomer, buiten én in de kas. Dat betekent warm in de kas en flink groeiende gewassen, maar als de gewastemperatuur oploopt, zijn er ook aandachtspunten. Reden voor Ludvig Svensson om een schermingstip te geven.

De uitstraling bij een heldere hemel kan oplopen tot -150 W/m2, weet men bij de schermdoekenproducent. Als de instraling van de zon daaronder terechtkomt in de middaguren, dan begint de afkoeling van het gewas - dat kan tot wel 3 °C beneden de luchttemperatuur. Niet handig, want hierdoor wordt de groei afgeremd.

Wat kun je hier als teler tegen doen? Je klimaatscherm op tijd, gedeeltelijk (bijvoorbeeld 70%), sluiten, adviseert Ludvig Svensson. Niet pas bij zonsondergang, maar zodra de bovengenoemde balans tussen in- en uitstraling negatief wordt. Met een zo transparant mogelijk energiescherm houd je niet onnodig veel groeilicht tegen.

Ludvig Svensson ziet dat haar schermdoek Luxous 1147 FR mede om bovenstaande reden veel wordt toegepast in zowel groente- als sierteelt.

Voor meer informatie: 
Ludvig Svensson B.V.
info.nl@ludvigsvensson.com 
www.ludvigsvensson.com 

Publicatiedatum: