"Steviger programma regeldruk mist harde doelstelling"

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij dat het vrijdag 8 juli door minister Adriaansens (EZK) gepresenteerde nieuwe regeldrukprogramma voor ondernemers aanmerkelijk steviger is dan het was en uitgaat van een sectorale aanpak, zoals door de organisaties was bepleit. Ze zijn echter nog niet gerust op het resultaat, omdat, volgens hen, een harde reductiedoelstelling volledig ontbreekt.

Urgentie en motivatie
"Het vorige kabinet heeft afscheid genomen van harde reductiedoelstellingen met een enorme, merkbare stijging van de regeldruk voor ondernemers tot gevolg. Het ministerie van EZK heeft wel het voorstel van MKB-Nederland voor een sectorale aanpak grotendeels overgenomen, maar níet de -20% reductiedoelstelling per branche. Ervaring leert dat zo’n harde doelstelling nodig is om voldoende urgentie en motivatie teweeg te brengen bij ministeries om echt te gaan snijden in de meest belastende regels", zo schrijft VNO-NCW in een statement op hun site.

Merkbaar minder regeldruk
"Niettemin bevat het nieuwe programma veelbelovende nieuwe onderdelen. VNO-NCW en MKB-Nederland zetten graag samen met het ministerie van EZK de schouders eronder om tot merkbaar minder regeldruk voor ondernemers te komen."

Bekijk hier het programma vermindering regeldruk ondernemers

Bron: VNO-NCW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven