'No cure no pay luisbehandeling' aangeboden voor paprikatelers

Veel paprikatelers ervaren last van luis. Inmiddels heeft het merendeel van de telers de maximale dosering van chemie toegepast en heeft de biologie nog niet voldoende bestrijding, weet Thomas Verburg van Cindro. Hij biedt telers een oplossing op basis van een hulpstof.

"Bij meerdere telers heb ik succesvol een luisbestrijdingsplan doorgevoerd. Hierdoor is de luis onder controle. Honderd procent reductie kunnen we niet garanderen, maar als je op korte termijn de luispopulatie wilt reduceren naar een acceptabel niveau zonder bedreiging voor de productie en met behoudt van de biologie, dan kunnen wij hierin voorzien."


Behandeld paprikagewas met toevoeging van Sinergy® GrowShield in de spuitmix: ontwikkeling van gezond jong blad en luisresten van o.a. geparasiteerde luis op oud blad. Beeld uit een paprikakwekerij in Noord-Holland

Hulpstof
Cindro zet in op Sinergy GrowShield. Dat is een gepatenteerde innovatie van Cindro. Het toevoegingsmiddel wordt exclusief geproduceerd in een FSSC 22000 gecertificeerde voedselveilige productielocatie van Cindro Bereiding in Andijk. "Het is een orthosiliciumzuur-emulsie met oliën van plantaardige oorsprong wat ondersteuning biedt aan gezonde gewasontwikkeling en de werkzaamheid van gewasbeschermingsmiddelen verbetert."

Het middel is toegelaten als hulpstof in combinatie met insecticiden voor alle teelten, zonder MRL. "Ik bezoek de kwekerij, doe een inventarisatie van de situatie, ontwerp een specifiek behandelplan en binnen 7 dagen is de luis geen probleem meer."

Spoed
Exclusief voor paprikatelers in Nederland biedt Cindro een 'no cure no pay luisbestrijding' aan. "Telers moeten met spoed geholpen worden met de luisproblematiek. Wij willen ze daarbij snel helpen."

De hulpstof kan ook toegepast worden bij chemie tegen andere plaaginsecten zoals spint, trips en rups. "Daarmee ontstaan er ook opties voor telers die aan de maximale dosering van chemie tegen luis zitten. Wij zien dat bij toepassing van Synergy GrowShield als hulpstof planten sterker worden, waardoor de biologie luis ook makkelijker kan bestrijden."

Voor meer informatie:
Thomas Verburg
Cindro Bereiding B.V.
0649149965 
t.verburg@cindro.nl 
www.cindro.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.