in paprikakas 10 hectare

"Bladluis met ondersteuning van Sinergy GrowShield onder controle"

Verspreid over het land ontwikkelt zich een ‘nieuwe’ luis in veel paprikatuinen. Conventionele chemische behandelingen en natuurlijke bestrijders lijken onvoldoende werkzaam. Alternatieve chemische- en biologische middelen zijn beperkt inzetbaar. "Terugschakelen uit noodzaak naar chemie zou jammer zijn, want we investeren juist in het verduurzamen van de teelt. Daarnaast wil je als teler niet afhankelijk zijn van één middel in je luisbestrijding, zeker in het begin van het seizoen", aldus Thomas Verburg, productontwikkelaar en algemeen directeur van Cindro. Hij gaat in op het controleren van bladluis met ondersteuning van toevoegingsmiddel Sinergy GrowShield. 


Voor (levende luis) en rechts: na inzet van Sinergy® GrowShield (geparasiteerde luis)              

Hoe werd effectieve bestrijding van bladluis bereikt?
Bij een paprikakwekerij in Noord-Holland in een kas van ruim 10 hectare is Sinergy GrowShield toegevoegd aan de spuitmix met insecticide volgens het etiket. Elk pad werd gespoten. Voorafgaand was de biologie in gewenste populatie aanwezig maar bleek onvoldoende effectief. Na enkele dagen was de luis weg. De biologie was aanwezig in de gewenste populatie en op het blad is zichtbaar de geparasiteerde luis aanwezig doordat de biologie haar werk heeft gedaan. Jong blad is schoon en ontwikkelt gezond.

Behandeld gewas: ontwikkeling van gezond jong blad en luisresten van o.a. geparasiteerde luis op oud blad

Wat is Sinergy GrowShield?
Sinergy GrowShield is een gepatenteerde innovatie van Cindro en wordt exclusief geproduceerd in een FSSC 22000 gecertificeerde voedselveilige productielocatie van Cindro Bereiding in Andijk. Het is een orthosiliciumzuur-emulsie met oliën van plantaardige oorsprong wat ondersteuning biedt aan gezonde gewasontwikkeling en de werkzaamheid van gewasbeschermingsmiddelen verbetert.

Thomas licht toe: “Het is mooi om te zien dat combinatiedoseringen effectiever bladluis bestrijden dan solotoepassingen van geregistreerde middelen. De populatiebiologie (o.a. Orius, Phytoseiulus en galmug) ontwikkelen goed en zetten de bescherming voort. Omdat Sinergy GrowShield veilig is voor de meeste biologie en samen kan met chemische middelen kan je het jaarrond met combinaties toepassen. Denk ook aan het verbeteren van de bestrijding van trips, spintmijten en rups. Deze aanpak hebben we bewezen in vele proeftuinonderzoeken (paprika, tomaat, komkommer, gerbera, chrysant, roos, aardbei…) en we zijn zeer enthousiast dat dit ook in de praktijk tot uiting komt!”

Productie zet door. Toepassing van Sinergy GrowShield heeft geen nadelige invloed op de zetting

Sinergy GrowShield is toegelaten als hulpstof in alle teelten en gemakkelijk toepasbaar met de spuitrobot in de tankmix.

Voor meer informatie:
Thomas Verburg
Cindro Bereiding B.V.
0649149965 
t.verburg@cindro.nl 
www.cindro.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven