Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechter doet uitspraak in geschil over gebruik strook gras naast kas

Het Westland ligt er vol mee: kleine paadjes langs slootjes tussen de kassen. De rechter heeft eind mei uitspraak gedaan over het gebruik van een strook gras tussen sloot en kas door de buurman. In 2018 werd al uitspraak gedaan in de 'burenruzie'.

Een buurbedrijf maakt sinds jaar en dag gebruik van een pad op het erf van de buurman. De rechtbank oordeelt nu dat het gebruiksrecht mag worden opgezegd, maar dat een opzegtermijn van een jaar moet worden gehanteerd.

Het pad, volgens de rechter geen openbare weg of buurweg, wordt gebruikt om bijvoorbeeld de achterwand van kassen te reinigen. Per 1 juni 2023 zal dit voortaan op een andere manier moeten gebeuren, want dan mag het pad niet meer gebruikt worden door de buurman oordeelt de rechter. Diezelfde buurman heeft aangegeven dat het gebruik van het pad de bedrijfsvoering 'vergemakkelijkt', maar dat het ook mogelijk is via andere wegen toegang tot het stuk te krijgen. 

Ook over een brug wordt gesteggeld. De rechter heeft geoordeeld dat een brug niet van het perceel losgemaakt hoeft te worden door de buurman. 

Lees hier de hele uitspraak. 

Indexfoto: archieffoto, heeft geen betrekking op bovenstaande zaak