Nieuwe kas Wittenberg Gemüse ook aangesloten op restwarmte

Wittenberg Gemüse breidt haar areaal uit met bijna 9 hectare kas, inclusief waterruimte. Het kassencomplex wordt verwarmd door middel van restwarmte van een ammoniakcentrale, die naast het project gelegen is. Deze ammoniakcentrale levert restwarmte met een temperatuur van 65 graden. 

VB Climate, onderdeel van Atrium Agri, is voor de derde keer gevraagd de levering en montage van een complete klimaatinstallatie voor de teler van onder meer paprika's, tomaten en aardbeien te realiseren. 


In het Duitse Lutherstadt Wittenberg staat momenteel een kassencomplex van 32 hectare. 

Restwarmte
In 2013 heeft VB voor het transport van deze restwarmte van de centrale naar de kas een voorgeïsoleerde grondleiding met een diameter van 610 mm vanaf de centrale naar het energiecentrum aangelegd. De ammoniakcentrale levert ook CO2, die in zuivere vorm wordt aangeleverd. Deze wordt via een PE-transportleiding aangeleverd in de kas.

In de kas is een buisrail- en een groeibuisinstallatie aangelegd, die zo ontworpen is, dat de beschikbare restwarmte zo goed mogelijk wordt uitgekoeld. In het energiecentrum is een groot verdeelstuk geplaatst, waarbij rekening is gehouden met de toekomstige uitbreidingen.

In week 13 waren de werkzaamheden zover gevorderd dat gestart kon worden met het plaatsen van de groepen en verdeelleidingen voor de kopgevel. Komende week zijn deze werkzaamheden klaar en kan de buisrail geplaatst worden. Met deze laatste werkzaamheden kan het project uiterlijk week 19 opgeleverd worden. 

Voor meer informatie: 
VB 
info@vb.nl 
www.vb.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven