Investering in producent energie-efficiënt laagje voor op kas

Infrascreen, een Zwitserse leverancier van nanotech-oplossingen voor energie-efficiënte klimaatbeheersing, heeft aangekondigd dat het $1,5 miljoen aan startkapitaal heeft ontvangen van Investbridge Capital en ACE & Company. Met nanotechnologieën produceert Infrascreen slimme materialen voor kassen zodat telers hun energie-efficiëntie kunnen verhogen, hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen en producten van hogere kwaliteit kunnen leveren.

Investbridge Capital en ACE & Company leidden de financieringsronde. Infrascreen zal de financiering gebruiken om proefproducten op ware grootte voor commerciële kassen te creëren.

"De productie en distributie van voedsel ondergaat enorme veranderingen om gelijke tred te kunnen houden met de stijgende bevolking, om de immense inefficiënties in de toeleveringsketen weg te werken en om de klimaatcrisis het hoofd te bieden", zegt Kieran Francis van het AgTech VC-fonds van Investbridge Capital. "We zien dit als een ongelooflijke kans om innovatieve bedrijven zoals Infrascreen te ondersteunen die echte oplossingen bieden om ervoor te zorgen dat de toekomst van verse groenten en fruit CO2-neutraal zal zijn."

De wereldwijde markt van kassen wordt geraamd op meer dan $ 29 miljard en zal naar verwachting tot 2026 met bijna 10% per jaar groeien. De stijgende vraag wordt toegeschreven aan het vermogen van kassen om hoge oogstopbrengsten te behalen zonder gewasbeschermingsmiddelen en zonder de milieueisen van de traditionele tuinbouw.

Het slimme materiaal van Infrascreen verhoogt de energie-efficiëntie door een betere benutting van natuurlijke stralingen. Met 20% minder energieverbruik profiteren telers van verbeterde klimaatbeheersing tegen lagere energiekosten, wat leidt tot meer duurzame en winstgevende kassen.

"Hightech kassen zijn de beste manier om residuvrije groenten en fruit op grote schaal te telen zonder onze beperkte natuurlijke hulpbronnen te verspillen", zegt Henri de Lalande, CEO van Infrascreen. "Maar hoe duurzaam ze ook zijn, het is dringend noodzakelijk dat hightech kassen CO2-neutraal worden. Infrascreen zal een beslissende rol spelen in dit proces."

Voor meer informatie:
Infrascreen
www.infrascreen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven