Nieuwe 26 cm staarthaak zorgt voor arbeidsbesparing bij GreenValley

Royal Brinkman brengt samen met Magic Hooks een 26 centimeter staarthaak op de markt. De langere Easyhaak zorgt voor een flinke arbeidsbesparing in de komkommerteelt. Medewerkers van GreenValley in De Lier hoeven de planten minder vaak te laten zakken. Dankzij de vrije val van het touw in de vorm van een staart, kunnen de haken bovendien sneller opgehangen worden.

De 26 centimeter staarthaak is speciaal voor de komkommerteelt op de markt gebracht. Een komkommerplant groeit gemiddeld per week bijna twee keer zo snel als een tomatenplant. Door de snelle groei is een 22 of 24 centimeter haak niet efficiënt in de komkommerteelt. Dankzij de langere 26 centimeter Easyhaak is er een reductie in arbeidskosten, doordat medewerkers de planten minder vaak hoeven te laten zakken, en hangen de planten op de juiste snijhoogte. Tim Prins van GreenValley: “Onze komkommerkwekerij is 7,8 hectare groot en bestaat uit 224 duizend planten. Met 60 medewerkers per dag is het van belang dat je de werkdag zo efficiënt mogelijk inricht. Met de 26 centimeter haak laten wij de plant nu maar twee keer per week een halve slag zakken en hangt de plant op de ideale snijhoogte voor de medewerkers.”

Staarthaak
De staarthaak van Magic Hooks is goed te verwerken en heeft een unieke verpakking. Aan de hogedraad haken zit een bundel touw die als een soort paardenstaart bij elkaar zit. Het touw is omwikkeld met een hoes waardoor schoon werken mogelijk is. Tijdens het ophangen wordt de staart uit de doos gehangen. Daarna wordt de vrije val vanzelf uit de doos geleid. Teeltwisselspecialist Martin Meuldijk van Royal Brinkman is blij met de langere Easyhaak: “De 26 centimeter haak is een mooie aanvulling op het assortiment hogedraad haken. Met de 26 centimeter haak kunnen wij een compleet assortiment leveren aan komkommertelers.”


Tim Prins van GreenValley en Martin Meuldijk van Royal Brinkman

Efficiënt werken
Tim Prins geeft aan dat hij veel voordelen ervaart met de haken van Magic Hooks. “Dankzij de vorm van de Easyhaak kunnen wij de staarthaken in slechts 18 minuten ophangen in een lang pad, omdat de vrije val goed werkt. Aan het begin van een bundel hangt de werknemer de staart over de rand van de buisrailwagen. Met twee handen kan hij snel haken ophangen en doorwerken totdat de bundel op is. Er valt bovendien geen afval op de grond.” Ook maakt Royal Brinkman het mogelijk om met meerdere kleuren touw te werken. Tim: “Wij hebben ervoor gekozen om met wit en geel touw te werken als markering van de planten. Dankzij de kleurencombinatie hebben wij gemerkt dat er minder fouten worden gemaakt in de werkzaamheden van onze medewerkers.”

Recyclen
Naast de arbeidsbesparing dragen de Easyhaken ook bij aan de duurzaamheid van GreenValley. Tim Prins licht toe: “Na ieder teeltseizoen leveren wij de gebruikte haken weer in bij Royal Brinkman. Nadat de haken gereinigd zijn, worden ze van nieuw touw voorzien en hergebruikt. Het recycleproces van de haken zorgt voor een lagere footprint van onze komkommers en voor een kostenreductie, omdat wij de volgende staarthaken voor een gereduceerd bedrag mogen afnemen.”

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven