Royal Brinkman installeert technisch hoogstandje bij Beekenkamp R&D

Royal Brinkman heeft onlangs de complete technische installatie opgeleverd voor de nieuwbouw van het Beekenkamp Research & Development Center aan de Oranjepolderweg in Maasdijk. Royal Brinkman Techniek installeerde hier de water-, elektra en klimaatinstallatie alsook de hygiëne. Centraal bij de nieuwbouw stond het geheel watertechnisch scheiden van de afdelingen Breeding en Elite, om kruisbesmetting van ziekten en plagen te allen tijde te voorkomen.

In het nieuwe R&D-centrum staat de sierteelt centraal, maar ook Beekenkamp Vegetables gaat gebruik maken van de faciliteiten, bij het vermeerderen van aardappelen. 

Beekenkamp Group is zeer content met het resultaat en omschrijft het nieuwe Research and Development Center als ‘state of the art’. En niet voor niets! De hypermoderne nieuwbouw van 22.000 m2 straalt professionaliteit uit en is in gebruik genomen door de afdelingen Veredeling en Onderzoek van de sierteeltdivisie van Beekenkamp Group. Het project is een technisch hoogstandje door de bouw van 28 aparte teeltafdelingen. Deze afdelingen worden allemaal afzonderlijk aangestuurd betreffende watergift, klimaat en belichting. De waterstromen binnen het bedrijf zijn van begin tot eind compleet gescheiden. Hiermee hebben de afdelingen Breeding en Elite elk hun eigen watersysteem. De watertechnische uitvoering is zeer divers door de grote variatie in teeltsystemen in de 28 teeltafdelingen; van druppelbevloeiing op teelttafels, een bovenberegenings-installatie, een hogedruknevelinstallatie tot eb- en vloedinstallaties op betonvloeren en teelttafels.

Klimaat en elektra
Royal Brinkman installeerde ook de complete klimaat- en elektra- installatie. Er is 7,8 km aan voedingskabels getrokken en aangesloten op 3 hoofdverdelers. Deze hoofdverdelers voorzien de 28 teeltafdelingen onafhankelijk van voeding waaronder de belichtingsinstallatie in alle teeltruimtes, waarvan een deel hybride (HPS gecombineerd met LED-belichting).

Hygiëne en desinfectie
Aan het hygiëneprotocol is veel aandacht besteed; zo kiest Beekenkamp voor hygiënesluizen, UV-ontsmetting en het verrijken van het water met zuurstof door twee Moleaer Nanobubbel installaties. Huwasan TR-50 wordt ingezet voor het ontsmetten van het leidingsysteem alsook voor desinfectie van tafels en vloeren.

Trotse partner
Bas Brinkman, technical manager van Royal Brinkman: “We kijken terug op een mooi project waarbij wij onze expertise konden laten zien. We hebben met ons team er alles aangedaan om de planning te halen in een zeer korte periode, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Door de maximale inzet van iedereen en goede onderlinge afstemming is dat gelukt. Bij Beekenkamp Group staat innovatie hoog in het vaandel en ons motto ‘Let’s Improve Together’ sluit hier perfect op aan.”Eind december liepen wij al een rondje in de nieuwe kas. Bekijk het artikel hierover hier. 

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl

Royal Brinkman
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven