Nieuwe kassencomplex uitgerust met demo voor nieuwe LED-belichting

De Savoura Group kondigt zijn grootste investeringsproject ooit aan met een investering van 50 miljoen euro in Sainte-Sophie, de Canadese gemeente waar het bedrijf in 1995 werd opgericht. Het kassencomplex wordt 9 hectare, wat gelijk het grootste bouwproject wordt dat de groep ooit in de regio heeft gerealiseerd. 

De kassen zullen dit najaar worden gebouwd. Er zullen klassieke tomaten worden geteeld en rassen die specifiek zijn voor het merk. De infrastructuur die in de komende weken zal worden aangelegd, zal gebaseerd zijn op de nieuwste technologische ontwikkelingen in de sector om zo aan de strengste milieunormen te voldoen. Er zullen schermen worden geïnstalleerd om de lichtuitstoot te beperken. 

Daarnaast zal op een teeltareaal van één hectare een 100% in Quebec ontwikkelde technologie, de smart LED-verlichting van Sollum, worden toegepast. Dit is een belangrijke investering voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën in Quebec. Het project is uitgevoerd in samenwerking met de financiële partners Desjardins Entreprises en Farm Credit Canada. Het beheer van het project werd toevertrouwd aan het team van Gobeil Dion& Associés. 

Voor CEO Peggie Clermont was innovatie de inspiratiebron voor het team dat de voorbije maanden dit grote project bedacht. "Er is een groot verschil tussen willen innoveren in een project en het realiseren van echte innovaties. Als je eens wist hoeveel energie en denkwerk al onze teams hebben geïnvesteerd om zo'n project te realiseren. Niets werd aan het toeval overgelaten voor het uitvoeren van een project dat zowel structurerend was voor het bedrijf als verantwoordelijk ten opzichte van al onze werknemers, leveranciers en klanten. We zijn niet perfect, maar we zijn ons bewust van onze rol als 'corporate citizen' en vastberaden om ons bij elk project te verbeteren." 

Tweede project voor Sollum 
Het Sollum-team legt uit dat dit goed nieuws voor hen is. In 2020 ontvingen ze eerst 4,83 miljoen euro aan financiering van Sustainable Development Technology Canada (SDTC) om te beginnen met het testen van hun slimme LED-groeilichtoplossing voor de teelt van paprika's in kassen. "We gaan nu de tweede fase van de financiering in met 2,3 miljoen euro van SDTC om een demonstratieproject te starten ter waarde van 12,87 miljoen euro om de voordelen van de lichtoplossing voor de teelt van tomaten in kassen te benadrukken met partners Savoura Group, Prism Farms en Agriculture and Agri-Food Canada's Harrow Research and Development Centre (Harrow RDC)."  

De missie van SDTC is om bedrijven te financieren die cleantech-oplossingen bieden die een voorbeeld zijn van duurzame ontwikkeling. "Met de hulp van SDTC kunnen bedrijven zoals Sollum hun succes op de concurrerende markten versnellen en zorgen voor de welvaart van clean techbanen in heel Canada. De economische welvaart die door SDTC wordt gecreëerd, staat in verhouding tot hun bijdragen aan het milieu met een geschatte vermindering van 22,4 megaton aan emissies per jaar, dankzij de door SDTC gefinancierde bedrijven." 

Partnerbedrijven Savoura Group en Prism Farms, beide gespecialiseerd in de teelt van tomaten in Québec en Ontario, zullen demonstraties geven over kasbelichting en de duurzame oplossing van Sollum verder op de proef stellen. Recentelijk onderzoek in Harrow RDC, waar Sollum's duurzame oplossing in een aantal van haar projecten wordt toegepast, zal Sollum profileren als een bedrijf dat wordt ondersteund door gegevens, wetenschap, diverse partnerschappen en milieuverantwoorde innovatie. Elk van de operationele partners in de kas zal dynamische verlichting demonstreren op één hectare teeltareaal. Harrow RDC zal zijn collectie Sollum-armaturen voor onderzoek uitbreiden als aanvulling op wat zij tijdens de eerste fase van de SDTC-financiering hebben toegepast. Zoals ook is gebeurd met het paprika-project in de kas, zullen nieuwe lichtspectra en fotoperiodeprotocollen die door Harrow RDC zijn ontwikkeld en onderzocht, gemakkelijk beschikbaar worden gemaakt voor het publiek. Dit zal gebeuren via gepubliceerde gegevens die Savoura Group en Prism Farms zullen ondersteunen via het SUN as a Service-platform. 

"Als leider in de tuinbouw in Québec zijn onderzoek en innovatie vanzelfsprekende speerpunten in al onze bedrijfsbeslissingen. Wij hechten ook veel belang aan de herkomst van onze leveranciers. Dit project met Sollum Technologies brengt verschillende elementen samen die verband houden met onze missie. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid om het verlichtingssysteem direct in onze kassen te testen en te optimaliseren," aldus Richard Dorval agr., President en Chief Operating Officer, Savoura Group. 

"De dynamische armaturen van Sollum zullen worden gebruikt om verlichting te leveren voor onze nieuwe kassenuitbreiding, waar we ernaar streven het hele jaar door tomaten te telen voor onze klanten. Deze technologie zal ons ook in staat stellen om productie- en energie-efficiëntieverbeteringen te vinden die voorheen niet beschikbaar waren voor ons", besluit Ryan Tiessen, Vice President van Prism Farms. 

Voor meer informatie: 
Agro Quebec 
agro@agroquebec.com  
www.agroquebec-quebec.cdn 

 
Sollum Technologies 
sollumtechnologies.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven