LED-lampen in de algenteelt

De teelt en consumptie van macro- en microalgen voor farmaceutische en voeding bewerkende doeleinden is de laatste jaren voortdurend toegenomen.

Ambralight heeft verschillende LED-projecten uitgevoerd in Italië en in het buitenland voor algentelers of voor producenten van algenapparatuur.


Milis Energy

Milis Energy, gevestigd in Sardinië, is een energiebedrijf dat zich richt op technologische innovatie. Zij hebben een nieuw microalgen teeltbedrijf opgezet in de stad Oristano. Ze hebben Ambralight's AE100 LED-lampen geïnstalleerd om de groei van algenbiomassa in water te verbeteren.


Agro Initiative

Agro Initiative, in Treviso Veneto, is een andere teler van microalgen met bassinsystemen. Ook zij kozen en installeerden Ambralight's AE100 LED-lampen.


Mat 2.0

Mat 2.0 uit Parma is een ontwerper en producent van fotobioreactor en bedrijfsklare systemen voor de teelt van algen. Ambralight is een partnerschap aangegaan en is gekozen als de enige leverancier en mede-ontwerper van LED-lampen voor hun installaties.

De genoemde bedrijven hebben metaalhalidelampen vervangen en de volgens de LED-leverancier de volgende resultaten bereikt: betere en meer homogene verdeling van het licht, besparing op het energieverbruik van 50%, beter spectrum en lichtefficiëntie om het fotosynthetische proces te verbeteren, aanzienlijke vermindering van de warmteontwikkeling.

Voor meer informatie:
Ambra Lights
info@ambralight.it 
www.plantslikeitpurple.ambralight.it.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven