"Recyclebare en herbruikbare verlichting is de toekomst"

"Alle verlichting daalt mettertijd in waarde, dus wat gebeurt er als het product het einde van z’n levensduur bereikt? Meestal wordt het in zijn geheel vervangen. Light Science Technologies levert recyclebare producten zodat het aluminium, de eindkappen en de buitenste beschermende behuizing kunnen worden verwijderd om ze opnieuw te gebruiken", zegt Craig Price, COO bij Light Science Technologies (LST).

LST is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde leverancier van technische oplossingen voor tuinbouwverlichting. Het bedrijf levert recyclebare ledlampen die voldoen aan de specificaties van de teeltbedrijven en de behoeften van de gewassen.

Herbruikbaarheid
Craig legt uit dat de meeste tuinbouwverlichting ontworpen is voor eenmalig gebruik en dus na een bepaalde afschrijvingsperiode wordt weggegooid. Dit resulteert in aanzienlijke verspilling en in verlies van kostbare materialen. LST werkte meerdere ontwerpen uit en identificeerde vier kerncomponenten voor tuinbouwleds: de buitenste beschermende aluminium behuizing, de interne aluminium kern, de PCB's en de plastic eindkap van het bedrijf waarvoor een patent is aangevraagd.


Craig Price

LST ontwerpt componenten die de levensduur van de materialen zolang mogelijk rekken en daarna recyclebaar zijn om de telers een kosteneffectieve en milieuvriendelijke optie te bieden. LST heeft zijn lampen zo ontworpen dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en opnieuw kunnen worden gebruikt.

De herbruikbaarheid van kerncomponenten blijkt nuttig wanneer onderzoeksresultaten tot nieuwe aanbevelingen leiden inzake spectrum en intensiteit, want LST kan de lampen recupereren en nieuwe PCB's installeren met behoud van de oorspronkelijke behuizing, interne kern en eindkappen. Het ontwerp is geschikt voor leds van verschillende providers en voor integratie van nieuwe toekomstige technologieën, zoals grotere chips en internetverbinding. Met modulaire PCB's kan LST verlichting van verschillende lengtes leveren door het aluminium eenvoudig op een bepaalde lengte te snijden en de PCB's in serie toe te voegen. Dit maakt volgens Craig de oplossing ideaal voor zowel nieuwe armaturen als aanpassingen van oudere systemen.

Verder reduceert LST de hoeveelheid materiaal door onder meer de dikte van de plastic eindkappen met 60% te verminderen. "Onze ingenieurs hebben betere manieren bedacht om de armatuur af te dichten en dus ook bij de reductie van materiaal een goede IP-waarde te behouden", legt Craig uit.

De klant als partner
Het team van LST doet voortdurend onderzoek naar optimale belichtingsstrategieën inzake spectrum en intensiteit en gebruikt de resultaten vervolgens om de klant te ondersteunen bij de planning en uitvoering van projecten. Er worden daarbij proeven uitgevoerd in het laboratorium van LST en in de kas bij de klant.

Voor meer informatie:
Light Science Technologies
info@lightsciencetech.com 
lightsciencetech.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven