Nieuwe teeltsubstraten voor minder plaagdruk en minder bemesting

De Amerikaanse Dicalite Management Group introduceert twee nieuwe teeltsubstraten van Harvest Hero, een merk van bodemverbeteraars en groeimedia gericht op de cannabissector in het bijzonder en de tuinbouwmarkt in het algemeen.

De nieuwste productrelease komt er door de toenemende vraag naar teeltsubstraten in geavanceerde en traditionele tuinbouwmarkten. Om aan deze eisen te voldoen, richtte het productontwikkelingsteam van Dicalite zich op het gebruik van diatomeeënaarde. Dat is een natuurlijk voorkomend mineraal dat bestaat uit oplosbaar silicium, een volgens de Amerikaanse Vereniging voor Plant- en Voedselcontrole (AAPFCO) voor planten heilzame substantie. Het silicium helpt de celwanden van planten te versterken en creëert een stressvrije omgeving. Perlite + Silica is een natuurlijk, ziektevrij substraat dat de aanwezigheid van plaaginsecten in de kas vermindert, de ontwikkeling van knoppen en bloemen bevordert en minder voedingsoplossing vereist.

In 2021 hebben onderzoekers van de Universiteit van Kentucky Perlite + Silica getest om de invloed van met diatomeeënaarde gecoate perliet op de groei en opbrengst van in kas geteelde Beit Alpha minikomkommers te evalueren.

"Tijdens het testen van de Perlite + Silica hebben we minder plaagdruk in de kas waargenomen, zoals larven en volwassen exemplaren van schimmelmuggen en oevervliegen. Komkommerplanten die met Perlite + Silica waren geteeld, hadden een groter aantal knopen per plant en hadden 21% minder voedingsoplossing nodig dan de controleplanten. Daarom is er met toevoeging van silicium minder besproeiing nodig in de zomer. Bovendien zorgt Perlite + Silica voor voldoende buffercapaciteit om een optimale pH in de wortelzone te behouden", vertelt een onderzoeker van de Universiteit van Kentucky.

Hydroponic Perlite
Harvest Hero introduceert ook het door het Organic Material Review Institute (OMRI)-gecertificeerd Hydroponic Perlite, een natuurlijk groeimedium dat is ontworpen om de opbrengsten in substraatteeltsystemen te verhogen. Hydroponic Perlite is een 100% steriel groeimedium, vrij van onkruid, insecten en ziekten. Hydroponic Perlite heeft als doel de groeikracht van de plant te vergroten dankzij zuurstofopname en waterafvoer. Het kan de teler kosten besparen in de vorm van watergebruik en bemesting.

Voor meer informatie:
Harvest Hero
100 Four Falls Corporate Center, Suite 500, Conshohocken, PA 19428 (VS)
Tel: +1 610 660 8814
Info@harvesthero.com 
HarvestHero.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven