Vaststelling TVL Q2 2021 start eind november

De vaststelling van tegemoetkoming vaste lasten Q2 2021 begint op 29 november. Vanaf die datum wordt van ongeveer 63.000 ondernemers gevraagd een vaststellingsverzoek in te dienen.

Van de ongeveer 63.000 aanvragen voor TVL Q2, zijn er nog 905 in behandeling. Deze aanvragen worden de komende weken afgerond. Is een aanvraag toegekend? Dan krijgt de ondernemer per e-mail een verzoek de werkelijke omzet door te geven.

Voor 12 januari
Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk 11 januari 2022 gebeuren. Vaak is het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens toch nog zelf invullen of wijzigen, of wordt er gevraagd om aanvullende informatie.

Hoogte definitieve subsidie
Ondernemers krijgen zo snel mogelijk bericht over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag? Dan ontvangt de ondernemer de laatste 20% van het eerder voorlopig aangegeven bedrag. Is het omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Bij een lager omzetverlies krijgt de ondernemer minder dan 20% of moet hij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Meer informatie
Als terugbetalen lastig is, is het mogelijk een renteloze betalingsregeling aan te vragen die bij de ondernemer past. Meer informatie over de vaststelling en terugbetalen staat op de pagina Na uw aanvraag TVL Q2 2021.

Bron: www.rvo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven