Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demodagen Hazera

Het groen van de stengel werkt als handvat bij nieuw tomatenras

Tholen - Hazera hield dit jaar een digitaal evenement tijdens de demodagen met talkshows, live veldtochten en verschillende gewas-en technische sessies. Achterliggend thema was Growing a new era.  Groot voordeel, alles sessie en uitzendingen zijn terug te kijken.

Er was veel aandacht voor vollegrondsgroenten, maar ook tomaten kwamen voorbij. 

Tomaten worden tegenwoordig vooral verpakt verkocht, in plastic of steeds vaker een kartonnen bakje in een flowpack. Hazera ontwikkelde een ras dat met geen of minimale verpakking verkocht kan worden de Sensera. Het groen van de stengel fungeert hierbij als handvat, eventueel kun je een banderol verpakking eromheen.


Marion showt de 'draagbare'  tomaat Sensera


Diletto

Nu de snoeptomaten het supermarktschap al hebben veroverd, biedt dat wellicht ook ruimte aan specialties zoals de Diletto, een coeur-de-boeuf-type (te vullen of als schijven in salades) of de hartvormige Gourmansun en Dossimo in de kleuren geel en rood. "In de Nederlandse mark nog niet zo bekend maar in Zuid-Europa zijn specialties aan een opmars bezig. In Frankrijk bestaat 15% van het tomatenareaal inmiddels uit specialties."

Voor meer informatie:
Marion Vissers
Hazera
marion.vissers@hazera.com 
www.hazera.com