Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vondsten ToBRFV in Duitsland en Frankrijk

De kas van een Duitse tomatenteler in de deelstaat Rheinland-Pfaltz is geruimd vanwege de vondst van het Tomato brown rugose fruit virus. Daarvan heeft het Julius Kühn-Institute melding gemaakt. In Frankrijk is ook een nieuwe besmetting gemeld. Hier in een kas bij een landbouwschool.

Duitsland
Het gaat in Duitsland om een besmetting in een bedrijf met 3,5 hectare kas. De besmetting kwam aan het licht nadat een teler na het waarnemen van symptomen plantmateriaal liet testen bij een laboratorium in België. Vervolgens werden ook nog testen gedaan in Duitsland, waarin de besmetting werd bevestigd.  

Naar de bron van de besmetting wordt momenteel gezocht. De kas wordt geruimd en gedesinfecteerd. 

Frankrijk
De vondst in Franrkijk, dat eind juni nog officieel vrij van ToBRFV werd verklaard, werd op 29 juli bevestigd door het Franse landbouwministerie. De vondst is gedaan tijdens een routinecontrole bij het teeltbedrijf van de landbouwhogeschool van Saint Livrade sur Lot. Er werden monsters genomen en geanalyseerd door het nationale referentielaboratorium Anses. 

De planten, vruchten en substraten in de kas worden vernietigd. De kas wordt gedesinfecteerd. Naar de bron van de besmetting wordt gezocht. Bedrijven die planten hebben uit dezelfde levering worden gecontroleerd en bedrijven in de buurt van de besmetting worden strikt in de gaten gehouden.

Afgelopen maand werd ook in Oostenrijk en Zwitserland melding gemaakt van ToBRFV-vondsten