Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging in regeling vaste arbeidsomvang oproepkracht per 1 juli 2021

Heeft een werknemer twaalf maanden bij jou gewerkt als oproepkracht? Dan ben je sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020 verplicht hem na deze 12 maanden een schriftelijk aanbod voor een vast aantal uren te doen.

Per 1 juli 2021 komt er op twee punten een wijziging in die regeling:

  • De werknemer moet het aanbod voor een vaste arbeidsomvang vanaf 1 juli 2021 binnen één maand accepteren.
  • Als de werknemer het aanbod heeft geaccepteerd, moet de vaste arbeidsomvang uiterlijk ingaan op de eerste dag van de vijftiende maand van de arbeidsovereenkomst (uiterlijk na twee maanden nadat de arbeidsovereenkomst 12 maanden heeft geduurd). Eerder mag wel, maar later niet meer.

Voorbeeld: als een oproepkracht sinds 1 augustus 2020 een oproepovereenkomst heeft, dan dient de werkgever uiterlijk 1 september 2021 een aanbod te hebben gedaan voor een arbeidsovereenkomst met een vast aantal uren per periode. De oproepkracht die dit aanbod wil aanvaarden (er zijn oproepkrachten die daar geen belang bij hebben), moet dit uiterlijk 1 oktober 2021 hebben gedaan. Het vaste aantal uren dient dan uiterlijk 1 oktober 2021 in te gaan.

Voorbeeldbrief en meer informatie
De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft een voorbeeldbrief voor werkgevers ontworpen waarmee men een oproepkracht een aanbod voor vaste arbeidsomvang kan doen. Kijk voor meer informatie over het werken met oproepkrachten op www.werkgeverslijn.nl/oproepkrachten.

Publicatiedatum: