Thomas de Boer, De Boer Dental:

"Veel vraag naar nitril handschoenen bij tomatentelers"

Afgelopen periode is er een enorme vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen, ook binnen de AGF-sector. Aan het begin van de coronacrisis leed Nederland aan ernstige tekorten wat betreft de beschermingsmiddelen en ontstond er een lichte vorm van paniek. Hoe moest Nederland aan miljoenen beschermingsmiddelen komen?

De Boer Dental uit Harkema heeft hierbij een rol gespeeld. De Harkemase groothandel kon beschermingsmiddelen leveren in tegenstelling tot veel andere groothandels, vertelt Thomas de Boer van het bedrijf.

Hoewel veel mensen de indruk hebben dat De Boer Dental een tandartsgerelateerde groothandel is, is het tegendeel waar. Ook voor persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen mensen terecht bij de groothandel uit Harkema. Inmiddels beschikt De Boer Dental uit Harkema meer dan 15.000 vaste klanten.

Tomatentelers worden hard geraakt
"Tomatentelers hebben al geruime tijd last van virussen. Het tomatenvirus raakt de sector hard, iedereen is er als de dood voor. Zoals corona de maatschappij ontwricht, ontwricht dit virus de tomatenteelt. Binnen de sector is een goede hygiëne van groot belang, zo moet je beschermende kleding dragen en regelmatig gereedschap desinfecteren. Vooral de vraag naar vinyl handschoenen is erg gestegen", zo merkt de Boer op.  "Zo mag je de kas alleen betreden met beschermende kleding en het gereedschap moet regelmatig ontsmet worden."

Transportkosten door het dak 
De Boer Dental heeft binnen deze coronacrisis een enorme ontwikkeling gemaakt. Met name het logistieke gedeelte is flink op de schop gegaan en heeft hier en daar wat veranderingen doorgemaakt. Eerder werden de beschermingsmiddelen met de boot vervoerd vanuit het buitenland. Omdat de vraag zo groot werd, werd besloten om de beschermingsmiddelen via de lucht te laten invliegen. Een snellere levering, maar wel met transportkosten die door het dak gingen. Dat is nu eenmaal de prijs die betaald moet worden voor een snellere levering. De Harkemase groothandel hoopt dat aan het einde van het jaar de prijzen weer redelijk normaal en stabiel worden. "Of dat gaat gebeuren, dat moeten we afwachten."

Friese nuchterheid
Inmiddels is De Boer Dental niet alleen een groothandel binnen de medische wereld, maar ook daarbuiten. "Een naamswijziging zou in dit geval op zijn plek zijn, maar daar wachten we voorlopig nog even mee," aldus eigenaar Thomas de Boer van de groothandel uit Harkema.

Na al die ontwikkelingen liggen er inmiddels mooie toekomstplannen op tafel voor het einde van het jaar 2021. De groothandel barst nog net niet uit zijn voegen. Een verhuizing is in dit geval een logische stap volgens de groothandel. "We zijn druk bezig met het automatiseren van onze groothandel. Op deze manier worden bestellingen sneller verzonden en kunnen we onze klanten voorzien van nóg snellere service." Voor eind 2021 liggen verhuisplannen op tafel voor een groter pand.

Voor meer informatie:
Thomas de Boer
De Boer Dental
De Bolster 2
9281KK Harkema
+31(0)85 4871264
info@deboerdental.nl
www.deboerdental.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven