Grootste foliekas in Nederland voorzien van speciale aandrijftechniek

Onlangs is de grootste foliekas in Nederland in gebruik genomen voor de teelt van aardbeien. Beekers Berries in Made koos voor de nieuwbouw van een moderne multispan foliekas van 7,8 hectare. De foliekas van AgrowSer is voorzien van dubbelzijdig doorlopende nokluchting, aangedreven door de techniek van De Gier Drive Systems.


Wil Beekers van Beekers Berries, Erik van der Klauw van AgrowSer en Robert Langelaan van De Gier Drive Systems.

De foliekas wordt gebruikt voor de teelt van aardbeien op hangende teelgoten, waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke omstandigheden. De keuze voor een foliekas in plaats van de bouw van een glazen kas is bij Beekers Berries gemaakt om spreiding in de productie te realiseren en op basis van de kwaliteit en unieke eigenschappen van de hedendaagse foliekassen.

Het grote voordeel is het benaderen van buitencondities met een foliekas. Wil Beekers directeur-eigenaar van Beekers Berries: “De hoge ventilatiecapaciteit, in combinatie met diffuus folie, zorgt voor een optimale verdeling van het licht en laat het UV-licht door wat resulteert in de beste kwaliteit van ons zachtfruit.”


Dubbelzijde nokluchting voor grote ventilatiecapaciteit

Uniek in Nederland
De moderne AgrowSer Multispan foliekas voor Beekers Berries heeft een 9,60 meter kapmaat in een gotische vorm. Eric van der Klauw, directeur-eigenaar van AgrowSer: “Dit project van 7,8 hectare is echt uniek te noemen, zeker in Nederland.  Het is bovendien voorzien van de modernste technieken en installaties zoals die worden toegepast in bedekte teelten.”


Robuuste GWM motorreductor bijbehorende tandheugels

Speciale aandrijfsystemen
De Multispan kas is voorzien van een dubbelzijdige, doorlopende nokluchting, die zorgt voor optimale ventilatiecapaciteit in de foliekas. Belangrijk is dat de kappen met een lengte van 242 meter voorzien werden van nokluchting.

Daarvoor schakelde AgrowSer de techniek van De Gier Drive Systems in. Robert Langelaan, technical sales manager van de Gier Drive Systems: “De lange kappen zijn opgeknipt in twee secties en elk voorzien van één motor per kapzijde in combinatie met kwaliteitstandheugels en lagers. De motoren van het type GWM zijn speciaal ontwikkeld voor installatie in foliekassen. Ze zijn licht van gewicht, heel robuust en hebben uniforme inbouwmaten.”


7,8 hectare aardbei in foliekas in productie 

Inmiddels is de nieuwe foliekas in gebruik genomen en hebben de eerste aardbeien hun weg gevonden naar de consument.

Voor meer informatie: 
De Gier Drive Systems
sales@degierdrivesystems.com
www.degierdrivesystems.com  

AgrowSer
info@agrowser.com 
www.agrowser.com 

Beekers Berries
www.beekersberries.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven