Schermen in de tuincentra steeds diverser

De laatste jaren heeft PDI bij meerdere tuincentra nieuwe scherminstallaties gemonteerd. Dit zijn meestal niet meer de installaties die ca. 10 jaar geleden standaard waren. Tegenwoordig spreekt men veelal over buitenschermen, deco doeken, kerstdekrol-schermen en vogelgaas.

Steeds warmer
De installateur merkt dat het steeds warmer aan het worden is. We schijnen zelfs naar het klimaat van Frankrijk toe te gaan. En ook de dagen boven de 30 graden gaan steeds vaker voorkomen. Voor een tuincentrum is het van groot belang dat de klanten prettig kunnen winkelen. Een buitenscherm draagt daar erg goed aan bij. Warmte die je buiten kan houden hoef je binnen dus niet meer af te voeren. En je kan met de zon “mee schermen”. Eerst de linkerhelft dicht en later de rechter helft bijvoorbeeld. Een buitenscherm laat klanten ook op zéér warme dagen met plezier in de winkel rondlopen.

Sfeer creëren
In plaats van de bekende rolschermen wordt er steeds vaker gekozen voor een vast decoratie-doek. Dit doek wordt dus vast gemonteerd zonder een aandrijving en motor en is mede bedoeld om een sfeer in de winkel te krijgen. Zon wegschermen doe je immers dan ook al met het buitenscherm.

Kerstperiode
De Kerstperiode gaat steeds belangrijker worden voor een tuincentrum. Een groot gedeelte van de omzet wordt behaald in deze periode. Om echt een perfecte Kerstbelevenis te krijgen zal je de ruimte donker moeten maken. Dit doet men door middel van een rolscherm met zwart doek. Met één draai aan de knop tover je de ruimte om in een winter wonderland.

Ongevraagde gasten
PDI ziet ook een toenemende vraag naar vogelgaas. Het is voor een winkel die onder andere vogelvoer verkoopt niet fijn als vogels dit voer komen “proeven”. Deze gasten worden dus liever de toegang geweigerd. Met vogelgaas in de luchtramen ben je direct van dit probleem af. Een iets fijner gaas kan er ook voor zorgen dat er minder stof van buitenaf op de producten terechtkomt.

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
www.pdinl.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven