Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tuinbouw kan economisch herstel Canada bevorderen"

Uit een nieuw rapport, Growing Canada: How Agribusiness is Evolving, van KPMG in Canada, blijkt dat de tuinbouwsector het economische herstel van Canada kan bevorderen door het gebruik van tuinbouwtechnologieën (AgTech).

"De tijd is rijp om digitale innovaties te introduceren die bijdragen aan de opkomende uitdagingen van een snel veranderende teeltsector," zegt David Guthrie, partner en nationaal leider Agribusiness van KPMG in Canada. "AgTech-innovaties zoals drones en sensoren creëren mogelijkheden om de teeltsector te transformeren en de druk die op het voedselsysteem ligt te verlichten."

Canadese telers hebben te maken met uitdagingen als voedselveiligheid, bevolkingsgroei, voedselzekerheid, verwachtingen rondom duurzaamheid, arbeidstekorten, stevige concurrentie uit het buitenland, gebrek aan betrouwbare connectiviteit en veranderingen in de weerspatronen. 

Het rapport van KPMG vermeldt dat de sector een grote stimulans kan vormen voor economische groei. Volgens de Raad voor Economische Groei van de federale minister van Financiën zal de Canadese tuinbouwsector $ 11 miljard extra aan BBP binnenbrengen in 2030, voornamelijk door de bevolkingsgroei.

Maar als er AgTech-innovaties worden gebruikt om veel processen te automatiseren en stroomlijnen, kan de sector nog veel productiever worden en tegemoet komen aan de stijgende verwachtingen van de consument.

Door gebruik te maken van databeheertechnologieën, sensoren, voorspellende analyses en artificial intelligence kunnen telers informatie verzamelen waarmee ze de irrigatie en gewasbescherming kunnen verbeteren, belangrijke weersveranderingen in de gaten kunnen houden en de productiviteit, veerkracht en veiligheid van de medewerkers kunnen verbeteren. AgTech-innovaties leiden ook tot een nauwkeuriger gebruik van hulpmiddelen, minder waterverbruik, snellere levertijden, verbeterde traceerbaarheid en verbeterde bioveiligheid, volgens het rapport.

AgTech zorgt voor mogelijkheden waarin medewerkers van teeltbedrijven nieuwe vaardigheden kunnen leren, zoals dataverzameling en analyse. Deze innovaties zijn belangrijk voor CEA of indoor farming, nieuwe teeltmethodes die de teelt duurzamer en efficiënter maken.

"Gezien de mogelijkheden die door technologie worden gecreëerd voor het tegengaan van de klimaatverandering, het verbeteren van de voedselzekerheid en de verduurzaming is dit ongetwijfeld de toekomst voor de teeltsector," zegt Guthrie.

Toename in AgTech-start-ups
Alhoewel Canadese telers van oudsher altijd hebben vertrouwd op federale subsidies voor investeringen in nieuwe technologie is er nu een andere weg om hen te ondersteunen: private equity investeerders en durfkapitalisten.

Vanaf 2015 vindt er een enorme toename plaats van durfkapitaal voor AgTech-ontwikkelingen. Durfkapitalisten hebben sinds 2019 US $ 4 miljard geïnvesteerd in start-ups. De waarde van AgTech zal naar verwachting in 2025 US $ 729,5 miljard bedragen, volgens het rapport.

Er zijn inmiddels meer dan 166 start-ups in Canada die voor een deel subsidies ontvangen uit het Canadian Agricultural Partnership-programma op basis van durfkapitaal van de federale overheid.  Guthrie zegt dat dit programma de innovaties in de tuinbouw bevordert, waaronder de ontwikkeling van nieuwe gewasvariëteiten, veerassen, bewerkingsmethoden en apparatuur. Ook is er vooruitgang in de biotechnologie, precisietuinbouw, communicatie- en informatietechnologie. 

Het volledige rapport is hier te lezen.

Voor meer informatie:
KPMG
home.kpmg

Publicatiedatum: