Eerste Australische teler werkt met Pepper Shuttle System

De Australische tomatenteler Katunga Fresh Produce is de eerste in het land die werkt met het Pepper Shuttle System. Het familiebedrijf besloot dit jaar naar aanleiding van de grote vraag naar paprika uit de binnenlandse markt de starten met het telen van drie kleuren paprika. 

Om de oogst- en transportwerkzaamheden van de nieuwe teelt soepel te laten verlopen leverde Steenks Service een tijdje terug een paprika-shuttlesysteem. Een afstandsverschil van 16.522 km hemelsbreed was daarin geen belemmering. 

Sander Zuidgeest, mede-eigenaar van Steenks Service: “Dit is het eerste paprika shuttlesysteem in Australië dat nu afgeleverd is en daar zijn wij trots op. Dit systeem zorgt voor een goede arbeidsbesparing en voor meer efficiëntie bij de oogst- en transportwerkzaamheden.”

De werking 
Wanneer er op hoogte geoogst dient te worden, zal de lege container automatisch met het platform van de buisrailwagen meebewegen. De shuttle blijft zelf beneden achter aan het onderstel. Wanneer de container vol is, gaat de buisrailwagen weer naar beneden. De volle container wordt vervolgens aan de shuttle gekoppeld, waarna er weer met een lege container verder gewerkt kan worden.

De shuttles met volle containers worden samen gekoppeld aan een AGV-elektrotrekker die via het inductietraject automatisch naar de sorteerruimte rijden, om vervolgens geleegd te worden. Op deze manier wordt het productieproces vele malen eenvoudiger en is er minder schade aan de paprika’s.

Voor meer informatie:
Katunga Fresh Produce
1055 Numurkah Rd
Katunga VIC 3640
Australië
Facebookpagina
katunga@katungafresh.com.au 

Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
Nederland
info@steenks-service.nl 
www.steenks-service.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven