Robert de Leeuw nieuwe adviseur Midden-Oosten voor Dutch Greenhouse Delta

Robert de Leeuw is per 1 juni de nieuwe adviseur voor het Midden-Oosten bij Dutch Greenhouse Delta. Hij neemt het stokje over van Giovanni Angiolini.

Giovanni zal aan de slag gaan voor Priva als nieuwe Regionale (Managing) Director voor het Midden-Oosten, waarbij hij dit jaar nog een 'Priva Middle East office' in Dubai zal openen.  

Robert de Leeuw werkte ruim 40 jaar als diplomaat voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zijn werkzaamheden speelden zich in veel verschillende landen af, zoals in Saoedi-Arabië en in de Verenigde Arabische Emiraten. Van 2001 tot en met 2016 werkte hij als Consul-Generaal in Chicago, Guangzhou, Düsseldorf en Dubai met een korte onderbreking wegens een plaatsing op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Later werd hij ambassadeur van het Nederlands Koninkrijk in Santo Domingo (Dominicaanse Republiek en Haïti). Van juni 2018 t/m mei 2019 heeft hij op tijdelijke basis de functie van external relations manager bij de Carnegie Foundation (eigenaar en beheerder van het Vredespaleis) in Den Haag vervuld.

Begrip van cultuur in zakendoen
Robert de Leeuw heeft door de jaren heen een omvangrijk netwerk opgebouwd in de publiekprivate sector. Hij is met zijn ervaring en relationele vaardigheden in deze regio volgens DGD 'een mooie aanwinst voor het team' en haar partners. Ook heeft hij een goed begrip van de cultuur in zakendoen in deze kansrijke regio, waar relatiemanagement en vertrouwen van cruciaal belang is.

Robert: "Mijn kracht ligt met name in het verbinden van mensen en organisaties. Als diplomaat was ik als het ware een makelaar in contacten. Ik hoop met mijn ervaring en kennis van de regio de mensen die deze omgeving minder kennen, goed te kunnen begeleiden. Je moet echt geduld hebben in deze regio en het wordt zeer op prijs gesteld als je je potentiële zakelijke contacten regelmatig bezoekt. Nederland heeft als tweede exporteur van Agri ter wereld na de VS. gelukkig een hele goede reputatie, ook in deze regio. Kwaliteit wordt op waarde ingeschat en als Nederland hoogwaardige technologie levert en doorlopend training en begeleiding aanbiedt, dan zijn we goed in staat deze reputatie vast te houden."

Grote vraag naar zelfvoorziening in verschillende Golfstaten
De vraag naar zelfvoorziening en de productie van gezond, vers voedsel staat al jaren hoog op de agenda van verschillende landen in het Midden-Oosten. Die vraag naar - en consumptie van - vers voedsel zal door toenemende bevolkingsgroei, toerisme en verbeterde gezondheidszorg blijven toenemen. Hoogwaardige technologie, om het volume te verwerken, is daarom essentieel. Door een totaaloplossing te bieden, op het gebied van tuinbouwtechnologie, management (begeleiding) en kennisoverdracht, kunnen landen in deze regio worden geholpen meer zelfvoorzienend te worden.

Om (glas)tuinbouw Nederland beter te positioneren in de Golf is DGD afgelopen januari samen met de RVO een PIB gestart. PIB staat voor Partners for International Business en is een programma dat Nederlandse bedrijven in staat stelt hun internationale ambities te realiseren in een publiek-private samenwerking. Robert (roepnaam: Rob) de Leeuw zal gaan fungeren als coördinator van deze PIB, genaamd: NLHortiRoad2theGulf.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven