Kas-kit maakt het mogelijk snel te wissen naar bladgroentes in bestaande kassen

Eens iets anders telen in de kas? Dat is wat een Zwitserse en een Franse teler deden. Ze wilden bladgroente gaan telen in een hydroponic systeem. Ze zochten naar een gemakkelijke manier om hun kas om te bouwen en kwamen uit bij Tapkit, een systeem wat speciaal ontwikkeld is voor het telen van bladgroente, overal ter wereld. 

Na veertig installaties, in Israël en wereldwijd, betekent dit dat Tapkit nu ook in Europa op de markt is. De eerste unit is al geïnstalleerd en staat in Fullinsdorf, Zwitserland. De tweede wordt in juni 2021 geïnstalleerd in Douchy, Frankrijk. 

Gewoonlijk is de Tapkit een complete hydroponic unit van vijfhonderd m2, die zes tot twaalf ton bladgroente en verse kruiden per jaar kan produceren. Er zit een teeltsysteem bij, een verpakstation en een kwekerij, evenals gewasondersteuning via de app. In tegenstelling tot deze complete kits werden de recentste systemen geplaatst in bestaande kassen, dus zonder de bijbehorende tunnelkas.

"Omdat veel telers in Europa hun kassen willen gebruiken voor rendabelere gewassen, is Tapkit een snel en makkelijk te installeren oplossing. In minder dan tien dagen kan het systeem worden geïnstalleerd en kan het telen van bladgroente voor de lokale markten beginnen," zegt Avner Shohet van Tapkit.

Voor meer informatie:
Teshuva Agricultural Projects (TAP)
avner@taprojects.com
www.taprojects.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven