Gina is weer gaan zetten na tijdje groeikrachttekort

In week 12 en 13 zijn op de meeste bedrijven met het paprikaras Gina in de kas de vruchten van zetsel 3 gezet. Door de goede omstandigheden met licht en temperatuur ging de vruchtontwikkeling heel snel en kleurden de vruchten snel door.

De snelheid van vruchtontwikkeling en de hoge plantbelastingen zorgden er wel voor dat het vruchtgewicht gemiddeld 10 tot 20 gram lager is dan afgelopen jaar, zo delen Marcel Vis en Peter Colbers van Syngenta in een teeltupdate.De meeste bedrijven hebben de afgelopen periode op het randje van groeikrachttekort gezeten. De lengtegroei was de afgelopen weken gemiddeld 5 cm per week. Een aantal telers heeft uit het 3e zetsel een groene vrucht geoogst, omdat de plant belasting (te) hoog was. Dit om wat meer groei en een snellere herzetting te krijgen.

De afgelopen weken werd er daarom weinig tot geen zetting gezien. In week 15 is Gina weer aan het zetten geslagen.

De komende tijd is het voor telers zaak balans te houden en generatief te sturen. Met toename van het licht wordt het gewas krachtiger. Het blijft dus belangrijk om naar het gewas / kopdikte te kijken en aan de hand daarvan het klimaat te sturen, zo adviseren Peter en Marcel.

Bron: Syngenta

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Peter Colbers
06 12 70 93 64
peter.colbers@syngenta.com

Marcel Vis
06 12 96 47 22
marcel.vis@syngenta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven