Simpeler telen in nieuwe container

Recent werd de nieuwste container farm van Freight Farms geïntroduceerd: de Greenery S.

"Het meest opmerkelijke aan de Greenery S is de opnieuw ingerichte werkplaats, de verbeterde farmhand automatiseringssoftware en de dynamische nieuwe eigen LEDtechnologie", aldus medeoprichter en COO Jon Friedman. "Het systeem is gebouwd op de technologie die we in de laatste tien jaar hebben ontwikkeld en introduceert een nieuwe reeks functies."

Met de Greenery S hoopt Freight Farms het telen makkelijker te maken om het beroep zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. "Wij focussen specifiek op het optimaliseren van het werk van de teler met een nieuw werkstation bij de farm en een multifunctioneel bedieningscentrum."

Technische componenten zoals water- en bemestingstanks, een doseerpaneel en pompen zijn aan het oog onttrokken, maar makkelijk te bereiken met een simpel mechanisme dat opent door te drukken voor directe toegang. De 'Tabletop Riser' verdeelt het werkstation in twee zones. Daarbij horen een geïntegreerde, multifunctionele LEDbar en Bluetooth speakers.

Nieuwe functies
Het nieuwste in Farmhand, de teeltsoftware van Freight Farms compagnon, heeft een nieuwe receptenfunctie. "Recepten zorgen dat telers consequente oogsten krijgen met één klik: ze kiezen het gewas wat ze willen telen en Farmhand past de instellingen aan, optimaal voor de teelt van dat gewas."

Recepten worden gevormd door het verzamelen van data en het vaststellen van patronen die leiden tot erg goede oogsten: dus de receptenlijst groeit mee met de wereldwijde Freight Farmer klantenlijst.

De Greenery S heeft Freight Farms' eigen LEDs, die zestig procent meer licht geven en vijftig procent meer efficiëntie, vergeleken met standaard opties.

Toegankelijkheid
De Greenery S heeft dezelfde maten als een standaard 40-voetscontainer, zodat de farm overal naar toe kan worden gebracht en geïnstalleerd, zoals een stadscentrum, tropisch eiland of een gebied waar de voedselzekerheid in gevaar is. 

Eenmaal op de locatie, wordt de 320 vierkante meter container een commerciële kweekruimte, die in staat is om 1 hectare aan versproducten per jaar te telen. Het ontwerp van de farm, samen met de software van Farmhand, goede training en toegang tot een goed serviceteam, zorgen dat iedereen een succesvolle farm kan runnen, zonder daar ervaring voor nodig te hebben. 

Voor meer informatie:
Freight Farms
www.freightfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven