Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wijziging bestemmingsplan Marknesse voorziet in doorgroei glas

Er liggen plannen voor twee grootschalige glastuinbouwprojecten in Marknesse. Om die groei mogelijk te maken ligt momenteel een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage bij de gemeente Noordoostpolder.

In dat plan zijn de voornaamste wijzigingen het loslaten van de verplichte goothoogte van kassen, de mogelijkheid om op minimaal 200 meter van het hart van de weg hogere bedrijfsgebouwen tot 25 meter te realiseren en de mogelijkheid om gemeenschappelijke energie- en watersystemen te realiseren. De maximale bouwhoogte voor de kassen blijft 11 meter.

Grootschalig glas
Het gaat om het gebied ten zuiden van het reeds gerealiseerde glastuinbouwgebied ten noorden van Marknesse. Het gebied waarvoor de wijzigingen zijn voorgesteld is nu vooral ingericht voor akkerbouw.

In eerdere plannen was uitgegaan van kleinschaligere glastuinbouw. Inmiddels blijkt echter dat telers behoefte hebben aan steeds grotere oppervlaktes glas. In het gebied maken onder andere de  paprikatelers Hoogweg en Tas flinke groei door. 

Het plan ligt tot en met 26 mei 2021 ter inzage. Bekijk de plannen hier.