Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Puntpaprikaras krijgt naam van teler

Op donderdag 25 maart zijn twee nieuwe Sweet Palermo rassen officieel onthuld bij twee van Palermo telers: VOF Ton-vd Maarel en Festia. De officiële namen van de nieuwste rassen zijn geworden: Palermo Ronton RZ en Palermo Rashford RZ.

Het ras Palermo Ronton RZ is volgens veredelingsbedrijf Rijk Zwaan een voorbeeld van een nauwe samenwerking tussen de veredelaars en de teler. Een proefras is zelden zo grondig getest als dit ras, stelt men bij de bekendmaking van de rasnamen.

Naar teler vernoemd
Bij VOF Ton-vd Maarel waren ze dusdanig onder de indruk van de resultaten dat ze besloten om het ras dit seizoen op de volledige oppervlakte van het bedrijf aan te planten. Het ras kenmerkt zich volgens de veredelaars onder andere door een extreem snelle en egale kleuring, een hoog percentage rechte vruchten en het ras is zeer sterk op neusrot. Verder is de smaak in lijn met andere Sweet Palermo rassen.

Het ras is vernoemd naar teler Ronald Ton, die al 14 jaar Sweet Palermo rassen teelt, nog voordat het Sweet Palermo-merk werd geïntroduceerd in 2014. Vanaf het begin erkenden Ronald en zijn team het potentieel van dit nieuwe ras als een waardige opvolger van Palermo. 

Net als de voetballer
Drie jaar geleden viel het ras Palermo Rashford RZ al op bij Frestia, voornamelijk door zijn smaak. Na twee jaar uitgebreid testen, besloot Frestia uiteindelijk om het ras op het volledige oppervlak te telen. De smaak, snelle doorkleuring van de vrucht en ook de resistentie tegen Tm:0-3 en intermediaire resistentie tegen TSWV:0 maken van dit ras een volgens teler en veredelaar een succes.

De naam van het ras is geïnspireerd door Marcus Rashford, professioneel voetballer bij Manchester United en het Engelse nationale elftal. Naast dat hij enorm gedreven is om de beste resultaten te behalen op het veld, streeft hij er ook naar om een verschil te maken in de samenleving door campagne te voeren tegen kinderarmoede, geeft het veredelingsbedrijf mee. Vandaar dat men het passend vindt om een Sweet Palermo ras naar hem te vernoemen.    

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl
 

Publicatiedatum: