Genoeg lucht voor wortels in nieuwe trays

In trays van Blackmore Company krijgen de wortels lucht. Daardoor groeien ze beter en groeien ook de planten beter. De producent geeft de trays de toepasselijke naam Air Tray mee. 

Blackmore Company kondigt de officiële lancering aan van hun Air Tray lijn, gepatenteerde beluchte snoeibakken. Het belangrijkste aan deze technologie is een trayontwerp wat de luchtstroom rond de wortels maximaliseert, waardoor er veel lucht bij kan komen. Ook simuleert het de natuurlijke wortelontwikkeling in de containers goed. 

Blackmore ontwikkelde Air Trays als antwoord op een uitdaging in de sector. Veel telers hadden hoge kosten door plantuitval door niet genoeg wortelontwikkeling tijdens de teelt. "Onderzoek laat zien dat lucht bij de wortels erg belangrijk is voor lange termijnsuccessen na verplanten," zegt Bill Argo, technisch manager bij Blackmore Company. Vooral in potten en trays met rechte wanden krijgen wortels volgens hem vaak te weinig lucht. "Dat verhoogt het risico op uitval van planten door de rondgroeien van de wortels."

Op de trays heeft het bedrijf patent. Air Trays kunnen op maat worden gemaakt voor onder andere telers in o.a. sierteelt, boomkwekerij, opkweek of cannabisteelt. 

Voor meer informatie:
Blackmore Company
info@blackmoreco.com
www.blackmoreco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven