Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse slateler sluit stijgende exportvraag niet uit

Het Italiaanse L’Insalata dell’Orto is onlangs begonnen met de afzet van kant-en-klare Insalata di Lusia, een slasoort met BGA-erkenning. Deze is bestemd voor de retail en verpakt in een formaat van 150 gram. 

“Het grondgebied van Lusia, in de Veneto, is bijzonder geschikt voor de teelt van sla, dankzij de zanderige bodem. Dit komt omdat het gebied grenst aan de rivier de Adige. De sla die hier wordt geteeld is erg smakelijk, zozeer zelfs dat er in vele gevallen mensen zijn die deze sla consumeren zonder zout toe te voegen”, zegt Sara Menin.

Dankzij een partnerteler en het toezicht van het Consorz io di Tutela verpakt L'Insalata dell'Orto sla met het BGA-merk. “Deze Insalata di Lusia is de enige BGA-sla in Europa. Op de verpakking zijn de logo's zeer zichtbaar aangebracht, zodat de consument onmiddellijk weet dat het om een product met specifieke kenmerken gaat”, zegt Sara.

De afzet gaat nu van start en zal gedurende de zomer en het najaar doorgaan. De voornaamste bestemming is de Italiaanse retail, maar het is niet uitgesloten dat er in tijden van grotere vraag ook naar het buitenland zal worden geëxporteerd.

Voor meer informatie:
Sara Menin
L'Insalata dell'Orto
+39 041 5675206
info@linsalatadellorto.it  
www.linsalatadellorto.it 

Publicatiedatum: