Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Te laat een coating aanbrengen, kan je een tros kosten”

MightyVine is een jong Amerikaans teeltbedrijf in de regio Chicago dat zich richt op de lokale markt. Vanaf het begin maakt het bedrijf dankbaar gebruik van coatings om de tomaten te beschermen tegen het harde klimaat. 

In de Mid West zijn er niet veel glastuinbouwbedrijven. In vrij korte tijd is MightyVine uitgegroeid tot de gewaardeerde leverancier van tros- en cherrytomaten voor de lokale retailers. “We leggen de nadruk op smaak, niet op maximale productie, en dat slaat aan”, vertelt Ruben Vicencio, Head Grower, aan Mardenkro. Het bedrijf in Rochelle is momenteel 9 hectare (22.5 acres) en groeit in april door naar 12 hectare.  

Het hele kasdek bestaat uit diffuus glas. Dat verdeelt het zonlicht mooi tussen het gewas, wat zorgt voor een evenwichtig klimaat. “Toch kunnen we niet zonder een coating. Daarvoor is het klimaat hier simpelweg te hard. In de zomer loopt de instraling op tot 1100 of 1200 W/m2 en de temperatuur naar 35°C. Daar moeten we iets aan doen. Als we geen coating gebruiken, krijgen we last van neusrot en te dunne koppen en dat kost productie”, zegt hij. 


Ruben Vicencio, Head Grower: “We leggen de nadruk op smaak, niet op maximale productie, en dat slaat aan” 

ReduSol of ReduHeat? 
In het verleden heeft hij ReduSol uitgeprobeerd. “Het personeel vond dat heel aangenaam. Maar voor de tomaten nam het te veel licht weg. Ze werden te vegetatief en liepen achter in productie. Sindsdien gebruiken we ReduHeat, naar volle tevredenheid. Deze hittewerende coating verlaagt de kastemperatuur en voorkomt problemen als neusrot en te dunne koppen. Daarom hoeven we nauwelijks trossen weg te knippen om de kopsterkte op peil te houden.” 

Dit alles zorgt voor een goede continuïteit van productie van hoge kwaliteit, ook in moeilijke periodes. Bescherming is des te meer nodig omdat de zomers de laatste jaren droger zijn geworden met een hogere instraling. 

Grillig klimaat 
Elk jaar is het weer een puzzel wanneer ReduHeat aangebracht en verwijderd moet worden. “Ik hanteer 15 april en 15 september als vuistregels, maar laat het actuele weer ook meespelen. Het is hier in de Mid West altijd lastig inschatten wat het zal worden. Bij wind uit het Noorden is het koel, uit het Westen droog en heet, uit het Zuiden vochtig. Gelukkig is onze leverancier, Plant Products, er altijd op voorbereid dat we in het voorjaar gaan bestellen. Hij heeft de producten al op voorraad. We weten inmiddels dat je de coating op tijd aan moet brengen. Als je te laat bent, kan je dat een tros kosten.” 

MightyVine brengt ReduHeat met eigen apparatuur aan op het kasdek. Ook de verwijdering doen ze zelf. Enerzijds geeft dat maximale flexibiliteit, anderzijds is het noodzaak omdat er in de regio zo weinig tuinbouwbedrijven zijn waardoor er geen loonbedrijven bestaan die het kunnen doen. 

Vicencio is heel tevreden over ReduHeat en blijft het product gebruiken, ook op de nieuwe kassen in april. 

Voor meer informatie:
Mardenkro
sales@redusystems.com 
www.redusystems.nl

Publicatiedatum: