Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
cherrytomaat Durillo:

"Heldere rode kleur en uitstekende stevigheid in deze nieuwe tomaat"

Dit is een goed jaar voor de cherrytomaat Durillo, die veredeld werd door Top Seeds International, het wereldwijde groentezadenbedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, teelt en distributie van innovatieve, hybride variëteiten.

Februari is in Italië een cruciale tijd voor het oogsten van Durillo. Het oogsten is al begonnen in december en eindigt eind mei/begin juni, maar in deze fase wordt de kwaliteit duidelijk en kunnen er voorspellingen worden gedaan voor de rest van het seizoen, aldus het veredelingsbedrijf.

"De trossen zijn constant gebleven qua grootte en aantal, zelfs tijdens de winter toen de dagen korter waren en er minder daglicht beschikbaar was," vertelt Fabrizio Lurato, productontwikkelaar en verkoopvertegenwoordiger van TSI Italia. "Telers die nu Durillo telen zijn erg blij met de teelt en anderen nodigen ons uit om hun gewassen te zien, zodat we de belangrijkste eigenschappen van de variëteit kunnen bewonderen: de heldere, rode kleur, de stevigheid en de doorlopende trosvorming, zelfs tijdens lange cycli."

Durillo F1 is een niet gedetermineerde variëteit met mediumhoge groeikracht en korte tussenstengels, vervolgt Fabrizio. "De bloei is uitbundig, met uitstekende vruchtvorming, zelfs op de hogere takken. De trossen zijn regelmatig, compact en elegant, met zichtbare, groene stukken die de houdbaarheid van het product verlengen en onnodige voedselverspilling tegengaan. De variëteit levert grote hoeveelheden vruchten met een aantrekkelijk rode kleur en goede tolerantie tegen scheuren." 

Het gemiddelde vruchtgewicht is ongeveer 25-28 gram. Uit eigen eravering adviseert men telers onderstammen te gebruiken voor lange teeltcycli, in het bijzonder Top Gun.

Voor meer informatie:
Fabrizio Lurato
Top Seeds International
office@topseedsltd.com 
topseedsltd.com

Publicatiedatum: