Doorontwikkeling Growcoon voor hydroponics

Klasmann-Deilmann Benelux en Maan Biobased Products, de ontwikkelaar en producent van de Growcoon stek- en zaaipluggen, hebben onlangs De Green East in Raalte opdracht gegeven om de toepassing van de Growcoon in de hydroponic cultuur verder te onderzoeken.

Het onderzoek spitst zich toe op de doorontwikkeling van een Growcoon, in verschillende gootsystemen, die met nog minder substraat toekan. Een Growcoon met een optimale inhoud, minimale operationele kosten voor toepassing in gootsystemen en zonder kwaliteitsverlies van het eindproduct. De eerste resultaten worden eind maart verwacht en zullen vervolgens gepubliceerd worden via de vakmedia.


Rens Louwers (rechts) op locatie met Patrick Alferink van Maan Biobased Products

Testlocatie
De testen vinden plaats bij The Green East in Raalte, een groene campus waar ze de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness verder ontwikkelen. Zij staan aan de basis van green development door te zorgen voor kruisbestuiving tussen de startups die bij hun gehuisvest zijn en door het faciliteren van ondernemersgericht experimenteel onderzoek in de laboratoria, de kassen, de kweekkamers en de vollegrondsproefvelden. Daarnaast bieden zij onderwijsinstellingen ruime mogelijkheden om mee te groeien.

Systemen
Om beter inzicht te krijgen in de gedragingen van de verschillende Growcoon modellen onder verschillende omstandigheden, worden de pluggen getest in verschillende hydroponic teeltsystemen, zoals het systeem van Botman Hydroponics, Meteor Systems en Codema Systems Group. Naast teelttechnische aspecten, wordt ook gekeken naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding, omdat uiteindelijk het rendement telt, zo weten Klasmann en Maan.

Producent Growcoon
Maan Biobased Products is de ontwikkelaar en producent van de Growcoon, de biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug, die de plant volgens de ontwikkelaars 'optimale ruimte geeft om op natuurlijke wijze te groeien'. Growcoon werd in 2015 gelanceerd en past in de specialisatie van Maan in Smart Biodegredable Products.

Verkoop Growcoon
De Growcoon is wereldwijd exclusief verkrijgbaar bij Klasmann-Deilmann, de internationale partner voor de Growcoon. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat kan worden ingezet.

Klasmann-Deilmann is een wereldwijde leverancier van organische substraten, grondstoffen en Growcoon pluggen. Het bedrijf beschikt over eigen RPP gecertificeerde veenderijen en moderne productielocaties voor alternatieve grondstoffen. Alle substraten worden geproduceerd in overeenstemming met de richtlijnen van de RHP,  ’s werelds strengste kwaliteitsnormen voor de substraatindustrie.

Voor meer informatie:
Growcoon
www.growcoon.nl/

Rens Louwers
rens.louwers@klasmann-deilmann.com 
+31 (10) 8511178Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven