Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom India een interessant land is voor tuinbouwtoeleveranciers

Vorige week (8-12 februari) vond er een virtuele Nederlandse handelsmissie met India plaats. De missie werd geleid door minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag. Het doel was om bedrijven in Nederland en in India inzicht te laten krijgen in lokale uitdagingen, om hen marktinformatie te geven, en om hun netwerk uit te breiden met nieuwe commerciële partners. De missie was gericht op de thema's voedsel, energie en water. 

Dutch Greenhouse Delta was organisatiepartner van deze missie en hun 'adviseur India' sprak op de co-creatie sessie: 'Veilige en duurzame lokale voedselproductieketens'. Deze sessie is de start van de 'Ideation roadmap'. Hieronder een kort verslag door DGD.

"Het thema voedselveiligheid wordt steeds belangrijker in India. In de komende 10 tot 15 jaar zal de populatie van het land groeien tot 1,6 miljard, en die mensen zullen gevoed moeten worden met vers eten, terwijl de eigen economie verbeterd moet worden door meer te exporteren naar het Midden-Oosten, Afrika en verschillende nabijgelegen landen als Singapore, Maleisië, Vietnam en Thailand, die afhankelijk zijn van voedselimport.

Als India groeit met 300, 400 miljoen mensen in de komende 15 tot 20 jaar en twee keer zoveel voedsel wil produceren, zal het land dat moeten doen op een effectievere, duurzamere, gezondere, veiligere manier. De belangrijkste uitdagingen waar India hulp bij nodig heeft zijn watermanagement, luchtvervuiling, klimaatsverandering, gezondheid en bevolkingsgroei."

In India focust Dutch Greenhouse Delta op onder andere bewustzijn onder overheden, investeerders en bedrijven, wat betreft de gevaren die het huidige voedselproductiesysteem kan opleveren. "We streven ernaar hen de voordelen te laten zien van het gebruiken van Nederlandse tuinbouwtechnologie en kennis. Onze geavanceerde technologie en kennis kunnen een grote rol spelen bij het duurzamer en effectiever maken van de toekomstige voedselproductie van India. Tuinbouw heeft een grote rol in de belangrijkste thema's waar India mee te maken zal krijgen: biodiversiteit, luchtkwaliteit, waterniveaus en publieke gezondheid."

DGD focust ook op samenwerking tussen Nederland en India in duurzaamheid en diversificatie van de huidige Indische voedselproductie. Dat doen men door Nederlandse bedrijven samen te laten werken met Indische jonge professionals en start-ups die al zijn begonnen in de Indische agrifood sector. "Dat legt de fundering voor nieuwe innovatieve samenwerkingen die geïmplementeerd kunnen worden op een wereldwijd niveau." De eerste van een aantal co-creatie evenementen met dit doel vond vorige week plaats tijdens de virtuele Indische handelsmissie. 

"Ook focussen we op de consumenten in India, die duurzaam, pesticide-vrij, gezond voedsel willen met een hoge kwaliteit. Met de focus op deze consumenten streven we ernaar partnerschappen neer te zetten met retailers, waarmee we korte-keten concepten willen ontwikkelen. Een 'korte-keten concept' vermindert behandelingen na oogst en maakt de verkoop economisch aantrekkelijk."

Voor meer informatie: 
Dutch Greenhouse Delta
info@dutchgreenhousedelta.com
www.dutchgreenhousedelta.com

Publicatiedatum: