Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische inflatie naar 3,37%

Nederlandse inflatie in april 2,7%

Bij de snelle raming was de inflatie in april 2,7 procent, meldt het CBS. Deze raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In maart was de inflatie 3,1 procent. De inflatie wordt elke maand gemeten als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. De reguliere cijfers van de CPI van april worden op 7 mei gepubliceerd.

Prijsontwikkeling productgroepen
Bij de snelle raming maakt het CBS naast het inflatiecijfer ook de prijsontwikkeling van een aantal productgroepen bekend. Deze productgroepen zijn samentellingen van bestedingscategorie├źn op een bepaald thema, zoals alle diensten. Op 7 mei wordt van alle categorie├źn in de CPI de prijsontwikkeling gepubliceerd.

Belgische inflatie naar 3,37%
De Belgische inflatie stijgt in april van 3,18% naar 3,37%. De consumptieprijsindex daalt deze maand met 0,63 punt of met 0,48%, zo meldt Statbel. De inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) daalt voor de 13e maand op rij en komt deze maand uit op 0,25% tegenover 3,21% in maart. De bijdrage van voeding tot de inflatie bedraagt momenteel 0,06 procentpunt.

Bron: CBS / Statbel

Publicatiedatum: