Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We kunnen 19 verschillende variëteiten onder hetzelfde dak telen als we willen"

Pure Green Farms is bijna klaar is met de bouw van een kas die een paar jaar geduurd heeft. De kas in South Bend, Indiana, van 1 hectare heeft een volledig geautomatiseerd systeem van Green Automation voor teelt op water en het bedrijf zal gebruik gaan maken van 19 'teeltlijnen'. "Elke lijn heeft een eigen geautomatiseerd systeem, zodat we 19 verschillende variëteiten kunnen telen onder hetzelfde dak als we dat zouden willen," zegt Jonathan McCullar, hoofdteler van Pure Green Farms.

De nieuwe kas is gebouwd door de Nederlandse Bom Group en zal in het eerste jaar aan meer dan 8 miljoen retailunits gaan leveren; en er is ruimte om dit in de toekomst te verviervoudigen.

Geautomatiseerd en handsfree
Pure Green Farms gebruikt het volledig geautomatiseerde NFT-teeltsysteem dat door Green Automation is ontworpen voor de teelt van babysla. "We zijn erg te spreken over de arbeidsefficiëntie en de ruimte-efficiëntie van het systeem. Het systeem is volledig geautomatiseerd en handsfree, vanaf het zaaien tot aan de verpakking," zegt Matt Gura, vicepresident Operations van Pure Green Farms.

Deze automatisering verlaagt de arbeidskosten, omdat de groeifase, vanaf het zaaien tot aan het oogsten, kan worden beheerd door één persoon, mits het goed gedaan wordt. Voor het oogsten en verpakken zijn er 6-8 mensen nodig.

NFT-systeem
Green Automation ontwerpt en levert ook een geautomatiseerd systeem voor de teelt van kropsla. Zowel de kropsla als de babyslasystemen zijn ontwikkeld voor kassen van tenminste 0,4 hectare. Nu de bouw van 1 hectare bijna is afgerond en de volgende fases worden voorbereid.

Voor meer informatie:
Pure Green Farms 
www.enjoypuregreen.com 



Green Automation
greenautomation.com
Publicatiedatum: