Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TomaTech met ToBRFV-resistente rassen 2021 tegemoet

Met het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) als constante dreiging in de tomatenteelt kondigen steeds meer veredelingsbedrijven resistente rassen aan. Ook TomaTech. De belangrijkste commerciële rassen zijn inmiddels uitgerust met resistenties. 

TomaTech is nu in het proces van het introduceren van IR-resistentie in hun hele veredelingsprogramma, terwijl ze ook de resistentie breder en dieper maken, om de volgende fase van hoge resistentie (HR) te bereiken, wat ze binnenkort hopen te doen.

Deze resistente commerciële rassen hebben een grote verscheidenheid, van mini-pruimtomaten voor Spanje tot tros-Datterino-tomaten en verschillende specialty rassen, waaronder een van de meest populaire pruimtomaten in Italië, bekend om haar smaak en diepe rode kleur. Deze hebben allemaal gemiddelde resistentie, wat betekent dat ze stabiel en symptoomloos zijn voor ToBRFV. 

Gemiddelde resistentie voor ToBRFV (symptoomloos) versus niet-resistent (zichtbare symptomen).

Voor meer informatie:
TomaTech
www.tomatech.com

Publicatiedatum: