Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resistent ras in reactie op opmars ToLCNDV

Telers moeten tijdens hun teelt altijd rekening houden met het risico op plantenziektes. Voor komkommertelers is o.a. het Tomato Leaf Curl New Delhi Virus (ToLCNDV) een plaag. Hazera heeft hiervoor een nieuwe PRO+ serie komkommerrassen voor gelanceerd, met daarin met PasioND een speciaal voor de Spaanse markt ontwikkeld ras met een breed resistentiepakket.


Meer foto's en informatie hier bij Hazera.

Voor zover de veredelaars weten wordt het virus verspreid door witte vliegen, en verspreid het zich op het moment snel in het Midden-Oosten en de mediterrane regio. In komkommers kan ToLCNDV serieuze schade doen aan vruchten, zoals lengtescheuren en serieuze vermindering van kwantiteit en kwaliteit van het product. De symptomen kunnen veel verschillen, maar uiteindelijk leiden ze tot een significant verlies van opbrengst en inkomen voor de teler. 

Het virus kan momenteel onder controle worden gehouden met bestrijding van witte vlieg, bedekte teelt in insect-proof kassen, verwijderen van geïnfecteerde planten, en het vermijden van de meest vatbare rassen. 

Hazera heeft in de PRO+ serie met PasioND een ras speciaal voor de Spaanse markt ontwikkeld met een breed resistentiepakket tegen o.a. echte meeldauw en CYSDV, CVYV en ToLCNDV.

Voor meer informatie:
Hazera Seeds
 
Publicatiedatum: