Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Financieringsoplossing voor telers met belichtingswens

GE Current heeft eind 2020 aangekondigd een partnerschap te beginnen met Aquila Capital, om financieringsoplossingen te bieden voor telers die LED-belichting willen installeren, door fondsen gemanaged of geadviseerd door Aquila Capital. "Het partnerschap zal het mogelijk maken voor telers door heel Europa die nieuwe indoor farms aan het designen zijn, of bestaande installaties aan het upgraden met de laatste lichttechnologieën, om Current's LED-oplossingen voor de tuinbouw sneller te gaan gebruiken, zonder voorafgaande investeringen," zo stelt men.

CO2-uitstoot reduceren
Projecten die worden gefinancierd door het nieuwe partnerschap hebben de mogelijkheid CO2 te verminderen met 30-40%, in vergelijking met bestaande systemen. De berekeningen voor het terugbetalen zijn gebaseerd op de toekomstige energiekosten.

Door het weghalen van de financiële drempels voor de nieuwste stap in tuinbouwbelichting, en door het ondersteunen van telers bij elke stap van hun pad naar LED, wil Current helpen bij het optimaliseren van de kwaliteit en het volume van opbrengsten, en daarbij de milieu impact van indoor farming significant verminderen.  

"De tuinbouwsector is zich goed bewust van haar verantwoordelijkheden ten opzichte van het milieu, en de duurzaamheidsdoelstellingen die op alle sectoren worden gelegd," aldus James Fleet, Commercial General Manager EU, ME & ANZ bij Current. "Aquila Capital's efficiëntieteam is een goede partner, omdat het al geholpen heeft bij meerdere Europese teeltbedrijven om energie-efficiënte biomassatechnologie op schaal te implementeren. Het team begrijpt wat Europese telers nodig hebben en kunnen op maat gemaakte, flexibele financieringsoplossingen bouwen, die het mogelijk maken de financiële en milieu voordelen van onze Arize LED-oplossingen direct en met minimaal risico op te strijken."

Voor meer informatie:
GE Current
www.gecurrent.com/eu/horticulture

Publicatiedatum: