Wachten? Of nu de duurzame overstap naar een plasticvrij gewasklemsysteem maken?

Tholen - Bij veel tuinbouwbedrijven is de teeltwisseling bezig of al afgerond. Dit betekent ook dat het gebruikte gewas wordt versnipperd en verwijderd. Deze gewasresten bevatten vaak plastic. Zo beschikken Nederlandse tomatentelers over twee miljard plastic clips en 864.000.000 meter plastic touw per jaar.

Het Europees Parlement verbiedt wegwerpplastic vanaf 2021. Een van de drie headlines uit deze nieuwe regelgeving is: strengere toepassing van het principe waarbij de vervuiler betaalt.

En dat zal ook doorgevoerd worden naar de tuinbouw, verwachten ze bij Pellikaan. Cor Pellikaan: "Momenteel betalen telers veel kosten voor de verwerking van de afvoerkosten. Deze kosten worden vele malen hoger in de komende jaren. In 2027 verbiedt de regelgeving het helemaal. Gaan telers wachten, of stappen ze vroegtijdig over naar een gewasklemsysteem die geheel plastic vrij is?"

Met het oog voor de toekomst en dus de volgende generatie is het zeker van belang dat we de CO2-footprint zoveel mogelijk te verlagen. Cor Pellikaan: "Met het Qlipr Systeem bevat het loof geen touw en geen plastic en kan het na de teelt meteen op eenvoudige en goedkope wijze worden versnipperd en gecomposteerd.” 

Voor meer informatie:
PelikaanQ Gewasklemsystemen
info@pellikaanQ.com
www.pellikaanq.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven