45 jaar tomatenplanten van Globe Plant voor Tomatenkwekerij Van Heijningen

Tholen - Als een plantenkweker zich 45 jaar hofleverancier mag noemen van tomatenplanten voor een kweker, is dat een feestje waard. Globe Plant maakte er een feestje van. Tomatenkwekerij van Heijningen ontving een prachtige taart voor dit heugelijke feit.

Johan Grootschoten, Globe Plant: "Het klinkt zo vertrouwd en gewoon. Maar eigenlijk is het o zo bijzonder. Wat is het toch gaaf als een plantenkwekerij al 45 jaar planten verkoopt aan dezelfde klant.”  De firma Van Heijningen teelden de tomaten vroeger in kassen aan de Jan Reijerlaan in Honselersdijk. Van Heijningen kocht in 1975-1976 zijn eerste tomatenplanten bij Globe Plant. Albert Grootscholten stond toen nog aan het roer. De eerste planten voor Van Heijningen kwamen uit de net nieuw gebouwde kas in Honselersdijk.  

Van Heijningen is eind jaren zeventig overgestapt op steenwol. Voor plantenkwekerij Globe Plant waren dit de eerste tomatenplanten, die opgekweekt werden in steenwolpotten. Johan: "We groeiden met Van Heijingen mee.” 

Familiebedrijf
Tomatenkwekerij van Heijningen is echt een familiebedrijf met een Westlandse no nonsense werkmentaliteit. Wanneer Johan Grootscholten langskomt, ziet hij altijd moeder Joke in de kas die druk is met teelthandeling. En vader Jan helpt daarbij en loopt het na. Inmiddels zetten de zonen, de huidige directeuren, John en Johan Van Heijningen de strategische en logistieke lijnen uit. 

Allebei verhuisd
Ook na de verhuizing van Globe Plant naar Vierpolders in 2000 bleef de firma Van Heijningen bij Globe Plant klant. In datzelfde jaar is de familie van Heijningen verhuisd van Honselersdijk naar Maasdijk en zijn Johan en John in het bedrijf bij hun ouders ingestapt. Ze bleven ze trouw aan Globe Plant met betrekking tot de losse tomatenteelt. En … ze startten met niet-geënte planten en een paar jaar later naar geënte planten (een-op-een geënt) en geënte en getopte planten.  


Geënte, getopte tomatenplanten ingezoomd

Verbondenheid
Deze samenwerking is niet alleen over rozen gegaan. De familie Van Heijningen heeft ook een enkele keer planten afgenomen bij een ander leverancier. Dat was in de tijd van de Clavibactar. Ze waren zich bewust van  risicospreiding. Johan Grootscholten: "Ondanks dit uitstapje is de verbondenheid gebleven. Die verbondenheid is te danken aan wat zij van Globe Plant kregen: met zorg opgekweekte planten." 

Johan Grootscholten is blij met Tomatenkwekerij Van Heijningen. Zij zijn kritisch en denken constructief mee: "We houden ons strikt aan de met hen duidelijk afgesproken specificaties in de teelt."

Voor meer informatie: 
Globe Plant 
www.globeplant.nl  
globeplant@globeplant.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven