Twee nieuwe veldslarassen uit Italiaanse koker

Maraldi Sementi, de Italiaanse zaadveredelaar uit Piana del Sele (Cesena), heeft twee nieuwe veldsla-variëteiten toegevoegd aan het assortiment: Matisse en Dalì. Het zaadverdelingsbedrijf is al 60 jaar bezig met het ontwikkelen van groentezaden en is gespecialiseerd in zowel uien als babyleaf. De zaden worden naar zo’n 40 landen geëxporteerd.

De twee nieuwe veldsla-variëteiten zijn het resultaat van de onderzoeksactiviteit van Maraldi Sementi, die volledig in Italië is uitgevoerd: hierdoor konden types worden geselecteerd die volgens het veredelingsbedrijf bijzonder geschikt zijn voor de teelt in de gebieden van Noord-Italië en Midden- en Zuid-Italië (Campanië, Lazio).

Matisse: vormt een elegant rozet dat wordt gekenmerkt door dikke donkergroene bladeren. Deze veldsla is ideaal voor de zomerperiode.

Dalì: een ras met een zeer vroege cyclus, met een krachtige groei in korte dagen en lage temperaturen, met een goede weerstand tegen vergeling, heldergroen blad, langwerpig ovaal, met een opwaartse draagkracht. Inzaaien in de winter.

Voor meer informatie:
Maraldi Sementi Srl 
Via Ipazia 155
47521 Cesena (FC), Italië
+39 547 303292
info@maraldisementi.it
www.maraldisementi.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven