Creatief omspringen met kasgevel levert 'dog legs' op

Het nieuwste kasproject van Ebtech Glasshouse Systems is afgerond op de locatie van W S Bentley Growers Ltd in Yorkshire. De kas van bijna een hectare werd in minder dan drie weken gebouwd, nadat de funderingen eerder dit jaar al waren gelegd. 

3-metergrens
Beperkingen in de planning zorgden ervoor dat de kas een maximale hoogte van 3 meter kon krijgen, maar omdat de klant teelt op tafels is dit geen groot probleem, legt Tony Walker, directeur van Ebtech, uit. "Installatie-uitdagingen waren onder andere het gebruik van de standaard beweegbare installatieplatforms, omdat deze zijn ontworpen om op grotere hoogtes te werken. Daarnaast moesten we wat railings aan de zijkanten verwijderen, zodat we onder de liggers konden komen.

In feite vond de installatie een stuk sneller plaats, omdat de teelt op tafels plaatsvindt. Maar als er nog andere zaken worden geïnstalleerd boven de bakken, zoals verlichting en irrigatie, dan kunnen de hoogtebeperkingen voor problemen zorgen."

De teler heeft echter al eerder kassen gebouwd met deze hoogte en heeft daar geen problemen mee ondervonden.

Hondenpoten
De kas heeft twee ventilatiepanelen aan beide kanten van de nok, die geactiveerd kunnen worden middels een mechanisch systeem. De goten zijn van staal en hebben pijpen van wit pvc. Zoals in de video hierboven te zien is, heeft het dek ook een aantal inhammen en is de gevel niet gelijk. Tony spreekt van 'dog legs'.

"Je ziet dat de kasgevels iets naar binnen of buiten staan om een iets grotere of kleinere breedte te creëren in de lengte," legt Tony uit. "Een kas van bijvoorbeeld 2 x 6,4 breed x 4 x 4 m kan op een bepaald punt in de lengte uitkomen op een soort L-vorm." 

Over het geheel genomen was het een goed uit te voeren project voor het kassenbouwteam, verzekert Tony, die het project "weer een geweldige installatie voor Ebtech Glasshouse Systems in samenwerking met onze Nederlandse partner" noemt.

Voor meer informatie:
Ebtech Glasshouse Systems
www.ebtechglasshouses.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven