Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Red Sun Farms gaat voor jaarrond lokaal

Red Sun Farms, een Noord-Amerikaanse kasteler met vestigingen in Canada, de VS en Mexico, belicht zijn hightech kas om het hele jaar door vanuit Canada te kunnen leveren.

Momenteel lopen de volgende drie projecten om een jaarrond teelt in Ontario te bewerkstelligen:

  • Ten eerste wordt er een nieuwe moderne bedrijf van 27 ha gebouwd met een speciale, gedeeltelijk belichte opkweekruimte. Deze investering maakt een langer groeiseizoen voor verschillende soorten tomaten in Canada mogelijk.
  • Een tweede project is het belichten van 16 ha voor bio- en conventionele teelt gedurende 12 maanden. Met deze nieuwe technologie verlengen ze hun groeiseizoen tot in de wintermaanden, om het hele jaar door te kunnen voldoen aan de consumentenvraag naar lokale producten.
  • Ten slotte introduceert een derde project een nieuwe LED-technologie waardoor het hele jaar door Ontario-paprika's geleverd kunnen worden. Deze unieke technologie bootst het volledige spectrum van het natuurlijke zonlicht na, waardoor het bedrijf in wezen in staat is om de seizoenen aan te passen.

Jim DiMenna, directeur van Red Sun Farms: "Door deze nieuwe technologie├źn in de kassen te introduceren kan Red Sun Farms het hele jaar door producten uit Ontario leveren. Normaal gesproken verladen we onze producten tijdens de wintermaanden vanuit Mexico naar Canada; met deze nieuwe belichtingstechnologie kunnen we een aantal van onze producten ook in de wintermaanden aan onze Canadese klanten leveren."

Voor meer informatie:
Red Sun Farms
www.redsunfarms.com

Publicatiedatum: