Eerste Canadese paprikateler teelt straks jaarrond dankzij 'zonlicht LED'

In november krijgt Allegro Acres, een familiebedrijf dat al twintig paprika's teelt in Zuidwest-Ontario, slimme LED-belichting. Met hun productiecapaciteit van 12 hectare zijn ze een van de grootste kastelers in de provincie. Dankzij de belichting van Sollum Technologies zullen ze de eerste teler zijn die in de winterperiode in Canada paprika's teelt.

De sleutel tot de jaarrond teelt is de gepatenteerde, slimme belichtingstechnologie van Sollum die gebruik maakt van het cloudgebaseerde SUN-as-a-service-platform, dat maximaal gebruik maakt van de capaciteit van de armaturen. Als gevolg daarvan kan de teler de Zuid-Australische lichtcyclus reproduceren, evenals de natuurlijke lichtcyclus inNoord-Franse. Op die manier is jaarrond teelt mogelijk, onafhankelijk van de ligging van de kas. 

De volledig programmeerbare technologie van Sollum zal bijdragen aan het optimaliseren van het jaarronde gebruik van de kasfaciliteiten. Gene Ingratta, president van Allegro Acres, vertelt: "Tot nu toe konden we alles in de kas controleren, behalve de meest belangrijke factor, het zonlicht," zegt Gene. "Met de technologie van Sollum kunnen we eindelijk zonlicht reproduceren, zodat de planten het exacte spectrum en intensiteit krijgen die ze op elk gegeven moment nodig hebben," voegt hij eraan toe. 

Voor meer informatie:
Sollum Technologies
www.sollumtechnologies.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.