Aubergineteler Greenbrothers mag 7 hectare bijbouwen

Vorige week is door de gemeenteraad van Moerdijk unaniem toestemming gegeven voor de bouw van 7 hectare kas voor aubergineteler Greenbrothers. De teler uit Zevenbergen groeit daarmee naar ruim 18 hectare glas. "We zijn er erg blij mee", reageert Ben Groenewegen op het nieuws bij BN De Stem.

De uitbreiding is volgens Groenewegen hard nodig om concurrerend te blijven op de markt. De bouw start in 2021 en zal in fases plaatsvinden. Van de eerste teelt moet in 2022 geoogst worden. Er gaat niet belicht worden.

Greenbrothers zet af via Purple Pride. Een andere teler van Purple Pride, Gebr. van Duijn, is dit jaar gestart met de bouw van 2,6 hectare in Westdorpe. Daarmee groeit het areaal aubergine gestaag.

Aardwarmte
In voorbereiding op de uitbreiding is aardwarmte aangelegd. In 2019 in bedrijf genomen en sindsdien draait alles 'naar behoren'. Het gaat om een  Lage Temperatuur Aardwarmte-installatie, die zorgt voor een CO2-reductie van 80%. 

Ook buurman groeit
Eerder dit jaar werd een bestemmingsplan voor de bouw van 12 hectare kas voor buurman, en paprikateler, Zeldenrust goedgekeurd door de plaatselijke politiek. Beide telers gaan bouwen aan de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven