Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restwarmte en CO2 voor 2,6 nieuwbouwkas Gebr. van Duijn in Westdorpe

Voor de derde keer in tien jaar tijd krijgt de grootste vestiging van aubergineteler Gebr. van Duijn, in Westdorpe, een stevige groeischeut. Er komt 2,6 hectare kas bij. Die kassen zullen worden voorzien van restwarmte en CO2 via WarmCO2. In totaal groeit Gebr. van Duijn ruim 12,5 hectare kas op 17,5 hectare grond. 

“De investering zal een vijftiental nieuwe banen opleveren”, vertelt Jan van Duijn, één van de drie broers van de onderneming, op het kanaal van North Sea Port. De bouwwerkzaamheden zijn intussen gestart. De nieuwe productiecapaciteit komt begin 2021 op dreef. 

Per jaar produceert het bedrijf zo’n 60 kg aubergines per vierkante meter, goed voor in het totaal 6.000.000 kg per jaar. Die groenten vinden vooral een afzet op de Europese markt, met grote retailers uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste afnemers. De aubergines worden verkocht door ‘Cooperatie Door’ onder de naam ‘Purple Pride’.


Foto: Havecon. De kas krijgt een tralie van 8 meter, een aluminium gootlengte van ruim 253 meter en een kolomhoogte van 5,8 meter. 

Expansie glastuinbouwgebied
De nieuwe expansie bij van Duijn zet de sterke positie van North Sea Port als foodport in de verf, aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port. “Voeding in het algemeen en groenten en fruit in het bijzonder zijn voor North Sea Port een belangrijke en groeiende activiteit. Voeding is zowel in Vlissingen en Terneuzen als in Gent aanwezig. In Terneuzen is de synergie tussen industrie en glastuinbouw een bijkomende troef. Via WarmCO2 vermijden we jaarlijks de uitstoot van tienduizenden tonnen CO2.

Telers met interesse in 'telen onder de Zeeuwse zon' kunnen zich nog steeds melden voor in totaal 25 hectare. 

Publicatiedatum: