Grote diversiteit AGF-speciaalzaken in online ondernemen

Uit een onlangs uitgevoerde enquête over online ondernemen door branchevereniging ADN komt naar voren dat er grote diversiteit bestaat binnen de branche. Verder geven respondenten aan behoefte te hebben aan beeld- en promotiemateriaal, ondersteuning bij het opzetten van WhatsAppgroepen en cursussen op het gebied van online ondernemen.

"Er zijn ondernemers die alle mogelijke kanalen benutten die er zijn, inclusief een uitgebreide webshop. Er zijn ook ondernemers die zich nog niet heel intensief begeven op de digitale ‘snelweg, blijkt uit de enquête van ADN. "De afgelopen maanden, tijdens de coronacrisis, is gebleken dat de consument zich steeds meer richt op online aankopen en/of online oriëntatie voor aankopen. Dit betekent dat het steeds belangrijker wordt om, als ondernemer, ook online zichtbaar te zijn. En zichtbaar kan dan betekenen dat je online je bedrijf presenteert en laat zien wat je in huis en te bieden hebt. Een mooie aanvulling daarop is dan ook dat de consument daadwerkelijk online zijn of haar aankopen kan doen. Er zijn al mooie voorbeelden ontstaan de afgelopen tijd, veelal lokale samenwerkingen van verschillende (vers) ondernemers." 

Behoefte
De grootste behoefte voor ondersteuning op het gebied van online ondernemen die uit de enquête naar voren komt, ligt vooral op de volgende onderwerpen:

  • Een database met algemeen beeldmateriaal (foto’s en filmpjes)
    Ondersteuning in teksten, algemeen, maar ook specifiek voor de eigen winkel
  • Cursussen met betrekking tot online ondernemen
  • Ondersteuning bij opzetten whatsapp groepen richting consument
  • Digitale poster, prijskaarten en foldermateriaal

Invulling ondersteuning
ADN bekijkt samen met haar partners op welke manier het beste invulling gegeven kan worden aan de behoeften die er bestaan met het oog op de toekomst. Het is ook nog mogelijk om mee te denken en te praten geeft ADN aan.

Voor meer informatie
AGF Detailhandel Nederland (ADN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T: 0318 - 440 222 (keuze 4)
E: info@agfdetailhandel.nl   
W: www.agfdetailhandel.nl       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven