"Hollandse blauwe druiven en meloenen lopen momenteel goed"

Hitte zorgt voor extra drukte bij De Pieper

Tholen - De zomerperiode zorgt bij veel AGF-specialisten voor een vakantiedip in de verkopen. Veel kiezen ervoor dan zelf ook een aantal weken rust te nemen. Voor Dirk van Buuren van De Pieper uit Tholen is daar geen sprake van. Tijdens deze warme dagen moet hij zelfs extra hard aan de bak.


Dirk van Buuren van De Pieper

Het vertrek van vaste klanten bij De Pieper wordt opgevangen door de toeristen die het Zeeuwse Tholen aandoen. "Vooral gezond gemaksvoedsel en fruit loopt goed," zegt Dirk.

In deze warme dagen hebben mensen geen zin om te koken merken ze bij de Pieper. De (maaltijd)salades en kant-en-klaarproducten vliegen de deur uit. “Ik heb er altijd al veel klanten voor. Van oudere alleenstaanden die zelf niet meer kunnen koken, maar wel lekker willen eten tot mensen die avonddienst hebben of moeten overwerken. Of mensen die een keer iets willen eten wat de rest van het gezin niet lust. Tijdens deze warme dagen zie je dat de mensen graag salades eten maar ook kant-en-klare warme maaltijden en ook de soepen lopen goed. Dat geeft een beetje extra zout deze dagen en ze hoeven de soep maar even op te warmen waardoor je keuken niet extra warm wordt.”

Bewerkte producten zijn een groeisegment. De Pieper biedt een breed assortiment aan verse smoothies, fruitsappen, fruitsalades, groentepakketten, soepen, zelfgesneden rauwkostsalades en diverse kant-en-klaarmaaltijden. Met deze producten lukt het De Pieper goed om zich te onderscheiden van de naastgelegen supermarkten. Ook fruit en lokaal product zijn daarbij belangrijk. “Als het even kan haal ik producten bij lokale telers. Dat contact met telers is leuk en belangrijk. Je kunt klanten beter uitleggen waarom bijvoorbeeld de aardappelen dit seizoen klein zullen zijn”, aldus Dirk.

Voor fruit komen klanten ook speciaal naar de winkel. “Ik heb nu bijvoorbeeld Hollandse blauwe druiven die de mensen heel lekker vinden. Deze lopen momenteel goed, net als meloenen.”

Dirk en zijn vrouw Rianne van Buuren startten in 2008 met eerst een eigen groentezaak in Oosterland, maar verhuisden later naar Tholen waar ze zich aansloten bij de Vershof-formule, een gezamenlijke winkel met daarin een zelfstandige bakker, viswinkel en slager. “Mijn vrouw komt uit het onderwijs, ik uit de branche. Ik heb jarenlang op een pakstation van een groothandel gewerkt. Ook had ik vroeger vakantiebaantjes in de groente en fruit. We hebben voor Tholen-stad gekozen omdat daar meer publiek komt dan in Oosterland waar we een solitaire winkel hadden. Twee winkels is organisatorisch niet te doen. Wel snijden we in Oosterland nog onze groentes, maken we verse soepen en bereiden we kant-en-klare maaltijden.”

De corona-uitbraak heeft een positief effect gehad op De Pieper. “Ik zie een aantal nieuwe gezichten in de winkel en we hopen deze mensen vast te kunnen houden. Maar dat kunnen we pas na de vakantieperiode goed beoordelen. Door de coronacrisis zie je dat mensen meer waarde gaan hechten aan gezond voedsel. Mensen denken aan hun weerstand. Versgeperst sinaasappelsap is sinds de corona-uitbraak echt een hardloper”, besluit Dirk.

Voor meer informatie:
Dirk van Buuren
De Pieper Groenten, Fruit & Kaas
Molenweg 19
4307 AG Oosterland
T: 0111-642028

Terreplein 6
4691 AA Tholen
T: 0166-767011

info@depieper.versvooru.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven