Onderzoeken van HAS tonen aan:

Plantaardige en gewone meststoffen geven identieke resultaten bij slateelt

Sla telen op water met 100% plantaardige meststoffen levert dezelfde opbrengst en kwaliteit als het gebruik van gewone meststoffen. Dit bleek uit een serie testen die werden uitgevoerd door de HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch met producten van Biota Nutri 


Links: gewone meststoffen; rechts: meststoffen van Biota Nutri 

Om het verschil tussen de soorten meststoffen te onderzoeken werd er gebruik gemaakt van een bioreactor. De eerste resultaten waren veelbelovend: er zijn geen visuele verschillen tussen de conventioneel geteelde planten en de planten die werden geteeld met de meststoffen van Biota Nutri.


Links: gewone meststoffen; rechts: meststoffen van Biota Nutri

De kroppen waren bij beide teeltmethodes gelijk in grootte en de wortels zien er ook gelijk uit. "Dit laat zien dat duurzaam en biologisch telen samen kan gaan met uitstekende kwaliteit en kwantiteit van de producten," zegt Peter Klein, oprichter van Biota Nutri.


Links: gewone meststoffen; rechts: meststoffen van Biota Nutri

Er zullen nog meer testen worden uitgevoerd om de resultaten te verifiëren en meer te ontdekken over de verschillen tussen deze twee teeltsystemen.


Boven: gewone meststoffen; onder: meststoffen van Biota Nutri

"Deze testresultaten zijn een bevestiging van iets wat we eigenlijk al wisten: biologisch en duurzaam telen heeft de toekomst!" besluit Peter.

Voor meer informatie:
Biota Nutri
www.biota.nu
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven